Blockchain Stories
Image default
Sponsored Universa

Universa HODL: een hardware wallet, gekoppeld aan je telefoon

Misschien heb je er zelf ook wel een: een Ledger Nano S. Of misschien een Trezor. Deze hardware wallets geven je meer zekerheid over de opslag van je coins. Je coins staan immers niet bij een derde persoon (of exchange) gestald, maar je hebt ze daadwerkelijk zelf ‘in bezit’. Universa komt ook met een eigen hardware wallet.

Universa HODL

Deze HODL, want zo wordt deze hardware wallet genoemd, is compatible voor verschillende cryptocurrency assets. Zo kun je er je Bitcoins, Ethereum (en de bijbehorende ERC20 tokens) op kwijt. Maar uiteraard ook de native token van Universa zelf: UTN. Deze wallet is te pre-orderen op ICObacker voor zo’n 200 USD.

 

Connecten aan je mobiel

De verwachting is dat dit product in Q4 zal worden verstuurd naar iedereen die er eentje via ICObacker heeft besteld. Deze hardware wallet connect via BLE (Bluetooth Low Energy) met je telefoon en heeft dus geen kabeltjes nodig (zoals de Nano S wel een USB aansluiting heeft). Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, is de HODL een klein apparaatje dat je zo aan je sleutelbos mee kunt nemen. Daarnaast heeft de HODL een OLED scherm om daarop je transactie te checken en bevestigen met een eenvoudige ‘touch’. Daardoor is het heel eenvoudig om zowel je long-term en je short-term coins en tokens op te bewaren. Zie de korte introductievideo hieronder.

Beveiliging en ontwikkeling

Tot slot heeft deze HODL een unieke beveiliging tegen zogenoemde Man-in-the-Middle (MitM) hacks. De transacties worden bevestigd met een handtekening van het zogenoemde Diffie-Hellman-sleuteluitwisselingsprotocol. De ontwikkeling van dit product wordt uitgevoerd door Artem Krotov. Hij heeft veel ervaring op het gebied van productontwikkeling van smart wearables. Klik op bovenstaande link om meer over zijn achtergrond, Flexibadge (zijn bedrijf) en de ontwikkelingen van de wallet te weten te komen.

Gerelateerde artikelen

Universa lanceert CBDC voor Centrale Bank Tunesië

Arnold Hubach

Universa: Stablecoins voor Centrale Banken, Digitale paspoorten voor overheden

Arnold Hubach

Universa Blockchain: snel, goedkoop, veilig en geschikt

Arnold Hubach

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer