4 maart 2024
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin voor politici in Rusland, hacker steelt 45.000 ETH

Bitcoin voor oppositie in Rusland, hacker steelt 45.000 ETH

Crypto update – In Rusland is bitcoin een populaire manier om geld in te zamelen voor politiekeidoeleinden. Althans, Alexei Navalny haalt er miljoenen aan donaties mee op.

Verder in het nieuws: Tienduizenden Ethers gestolen, Vitalik wil betere beloning voor ether stakers en Bittrex blijkt toch geen Noord-Koreaanse klanten te hebben.

Bitcoin als politieke tool

Alexei Navalny is de grootste politieke vijand van Vladimir Putin in Rusland. Navalny ontving meer dan $3 miljoen aan bitcoin in de vorm van donaties. Met bitcoin hoeft de politicus niet bang te zijn dat het wordt afgepakt, bij een Russische bank zou dat wel kunnen.

Ethers gestolen door het raden van private keys

Met een private key kun je toegang krijgen tot een adres. Een handige jongen wist via een trucje honderden ethereum adressen leeg te trekken. Volgens onderzoekers ging het om minstens 45.000 ETH die de anonieme hacker wist te vergaren.

Vitalik wil betere beloningen voor staken

De frontman van ethereum, Vitalik Buterin, stelt een hogere beloning voor het staken van ETH voor. Ethereum wil op termijn afstappen van het proof-of-work principe en helemaal overstappen naar proof-of-stake. Maar voordat dat gebeurt moeten er eerst nog een aantal upgrades op het netwerk worden gedaan.

Bittrex heeft toch geen Noord-Koreaanse klanten

Bittrex reageert fel op de beschuldigingen vanuit New York dat zij Noord-Koreaanse handelaren huisvesten op hun platform. De cryptobeurs laat weten dat na eigen onderzoek blijkt dat de vermeende Noord-Koreanen eigenlijk Zuid-Koreanen zijn die het verkeerde land hebben aangeklikt bij aanmelding op het platform.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Blockstream Update: je eigen tokens op bitcoin

Robin Heester

Je kunt bouwen aan bitcoin en betaald krijgen door de CEO van Twitter

Robin Heester

Marktupdate: Bitcoin rond $3300, Waves stijgt

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.