Blockchain Stories
High Performance Blockchain (HPB): Unieke combi hard- en software
Altcoin Coinreview Partner Verborgen Parels

High Performance Blockchain (HPB): Unieke combi hard- en software

De kans is aanwezig dat je nog nooit hebt gehoord van High Performance Blockhain (HPB). Dit is een relatief kleine altcoin, maar daarom niet minder interessant. In dit artikel duiken we wat dieper in de wereld van deze verborgen parel. Wat is er zo bijzonder aan deze blockchain? Dat lees je hieronder.

Introductie aan HPB

Sinds de bullrun van eind 2017 zien we enorm veel verschillende en nieuwe blockchains opkomen. Bijna al deze blockchains focussen zich op het probleem dat zich meer en meer ontwikkelde: (een te lage) transactiesnelheid. Oplossingen werden gezocht in sharding, een kleiner aantal nodes of juist nieuwe consensus mechanismen. Echter ligt de oplossing van High Performance Blockchain op een heel ander vlak. Deze oplossing wordt niet (enkel) gezocht op het gebied van aanpassingen in de software, maar juist op het gebied van hardware. Het motto van High Performance Blockchain is dan ook: Unlimited Speed Evolution.
Hoe ze dit bereiken lees je hieronder.

De ICO van HPB vond in juli 2017 plaats. Initieel heetten de tokens GXN, maar op dit moment is dat HPB. Het team wordt geleid door de CEO Xiaoming Wang. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van finance en big data. Daarnaast is hij een van de oprichter van UnionPay Smart, wat een onderdeel is van de grootste verwerker van betalingen ter wereld. Hij wordt omringt door een team dat ervaring heeft bij bedrijven zoals IBM, Alibaba, Huawei en UnionPay.

Unieke oplossing voor welbekend probleem

Hoe krijg je een snelle blockchain, zonder dat het gedecentraliseerde karakter en de veiligheid hierbij in het geding komt? De HPB Foundation en de Shanghai Zhaoxi Network Co. werken aan een eigen hardware mining machine. HPB is de eerste speler op de markt die met succes een eigen hardware heeft ontworpen en gefabriceerd die speciaal is ontwikkeld om de transactiesnelheid van blockchain te verbeteren. Een ASIC miner veranderde de Bitcoin mining, de GPU veranderde de wereld van gaming en de BOE, want zo heet dit product, moet de wereld van de blockchain gaan veranderen (en verbeteren).

Blockchain Offload Engine (BOE)

Het product waar hierboven naar gerefereerd wordt is de Blockchain Offload Engine (BOE). Dit is een nieuw ontwikkelde hardware waarin de ECDSA (Ecliptic Curve Digital Signature Algorithm) van essentieel belang is. Dit is een signature verification module die op hoge snelheid duizenden signatures kan verwerken. De TCP/IP Offload Engine (TOE) is hierbij ook van belang. Dit onderdeeltje optimaliseert de doorvoer voor en naar Ethernet systemen. Daarnaast is er op deze hardware-unit ook een extra beveiliging ingebouwd: een Random Number Generator die de transacties beschermt. Zou je als hacker dus de High Performance Blockchain willen aanvallen, dan moet je ook deze hardware in handen krijgen. Gezien dat nagenoeg onmogelijk is, geeft dit een extra dimensie aan beveiliging en dus in feite aan decentralisatie. Verder zit er op de BOE een MAC module die er voor zorgt dat er op hoge(re) snelheid data kan worden verstuurd.

BOE – Blockchain Offload Engine

Tests met de BOE

Deze BOE is in juli 2018 al officieel gepubliceerd. Destijds zijn er ook testen gedaan met twee identieke servers en twee verschillende hardware units. Het kostte de reguliere server 40 seconden om 200.000 ‘stukjes data’ te verwerken – met 76% van de CPU. In de test met de BOE kostte dit slechts 8 seconden, terwijl er ook maar 5% van de CPU werd gebruikt. Dat is dus maar liefst 5 keer sneller, met daarbij nog eens een veel lager gebruik van de hoeveelheid CPU. Zie hieronder beelden van deze test.

Extra decentralisatie

De number-generator zorgt dus voor extra decentralisatie. Echter heeft het gebruik van de BOE hardware nog een voordeel. Normaal gesproken wordt er een VPS (Virtual Private Server) gebruikt om een node te runnen. Het is heel goed mogelijk dat veel van deze nodes van éénzelfde aanbieder gebruik maken. Dit zorgt voor een stukje centralisatie in het geheel: als er bij deze aanbieder problemen zijn, zullen meerdere nodes hier last van hebben. Alle HPB nodes moeten verplicht gebruik maken van de hardware van High Performance Blockchain, wat resulteert in een afwezigheid van een centrale VPS, wat weer zorgt voor een grotere mate van decentralisatie.

De kleine ventilator op de chip is vervangen door een heat sink om energie te besparen.

Combinatie hardware en software

Het blijft echter niet bij een mining machinetje alleen. De software van HPB is ook anders dan van veel vergelijkbare projecten. In totaal zijn er op het HPB netwerk 150 nodes aangesloten. Hiervan zijn er 31 zogenoemde HP-nodes en alle andere nodes zijn de Candidate-Nodes. De realtime informatie over deze nodes kan worden gevonden op de explorer (de aantallen kunnen dus na publicatie ook veranderd zijn). Om een transactie te kunnen verwerken zijn er 31 signatures van deze nodes nodig. In de toekomst zullen deze hoeveelheden worden opgeschaald naar 300. Een HP-node zorgt voor de synchronisatie van het netwerk en de generatie van de blocks. De Candidate-nodes verwerken de transacties.

Consensus mechanisme

Deze nodes staan met elkaar in contact volgens een eigen consensus mechanisme: Proof of Performance. Dit algoritme kijkt naar drie factoren om een nieuwe HP node te kiezen: de hoeveelheid dat er aan bandbreedte wordt ingezet (50%), de hoeveelheid stemmen uit de community (35%) en de hoeveelheid coins dat desbetreffende node-eigenaar in bezit heeft (15%). Op deze manier wordt iedereen in het ecosysteem geboost om een zo groot mogelijk aandeel te hebben aan het netwerk.

Van de block-rewards gaat 67% naar de twee soorten nodes toe (Outer Election). In totaal gaat 35% (van deze 67%) naar de HP node die het desbetreffende block heeft gegenereerd en de overige 65% wordt verdeeld onder de Candidate-Nodes. De 33% die over is, wordt toegewezen in verhouding met het aantal stemmen dat de BOE-nodes hebben gekregen van de community. Dit wordt dan ook wel de Inner Election genoemd. Ook hierover is de realtime data (zoals bijvoorbeeld het aantal stemmen) in de HPB-explorer terug te zien.

Partnerships en toepassingen

Allemaal leuk en aardig, die combinatie van hardware en software, maar wat kun je er eigenlijk mee? Ten eerste heeft HPB een voordeel. Voor een groot deel is de High Performance Blockchain te vergelijken met Ethereum. Zo’n 80% van de source code (die open-source is), staat gelijk aan die van het grootste smart contract-platform. Hierdoor kunnen toepassingen van/op Ethereum ook eenvoudig worden toegepast en geïmplementeerd op de HPB. Gezien Ethereum een van de grootste communities van de wereld heeft, is dit een groot voordeel. Daarnaast wordt het General Virtual Machine (GVM) mechanisme ondersteund. Deze GVM omvat enkele andere blockchains, zoals dus de Ethereum VM maar ook de NEO VM. Dit houdt in dat ook dApps van NEO kunnen interacten met die van HPB.

Gaming

De eerste echte toepassing van de HPB blockchain is de gaming industrie. Zo is er al een samenwerking gesloten met ACE Chariot, een blockchain MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) game voor op de PC. Eén van de toepassingen in dit spel zijn de Health Points (HP). Deze krijg je door tegenstanders simpelweg kapot te schieten. Aan het eind van het spel kan de winnaar van de battle deze HP’s laten uitbetalen in HPB coins.

“As an additional bonus to our community, we have jointly developed an exclusive HPB Tank planned for release soon. This in-game asset is a breakthrough product as it is one of the first in-game assets directly connected to a blockchain. Users are able to trade their HPB Tanks or alternatively obtain HPB coins with their tanks. Top players will receive an additional random bonus given in and ACET credits.”

Officiele publicatie van HPB

Een tweede partner in de gaming-industrie is laya.one: dit is een “Absolute-Blockchain” Game Network and Blockchain Game Ecosystem Platform“. Zij zullen de HPB en de bijbehorende BOE gebruiken om hun digitale signatures te verwerken. Dit systeem van digitale handtekeningen wordt gebruikt om de spelers/gebruikers/assets te identificeren. Op dit moment wordt daar de CPU van de server voor gebruikt, HPB kan dat vele malen sneller. Daarnaast wordt de blockchain ook ingezet om de zeldzaamheid van bepaalde game-assets te waarborgen.

UnionPay

Zoals je hebt kunnen lezen, is de CEO ooit werkzaam geweest voor UnionPay. Ditzelfde UnionPay is partner van HPB. Voor ons is UnionPay wellicht onbekend, maar 80% van alle Chinese betalingen gaat via dit bedrijf. Daarmee zijn ze groter dan Visa en Mastercard samen. Een grote uitdaging waarmee UnionPay zit is het correct managen en analyseren van alle data die bij hen binnenkomt via betalingen en andere transacties van de consumenten. De HPB-blockchain speelt hierin een belangrijke rol: de data (en contracten) worden on-chain opgeslagen door het gebruik van zogenoemde Digital Identities (ID’s). Deze worden gekoppeld aan smart contracts en hierdoor is de beveiliging van deze opslag van de gegevens aanzienlijk verbeterd. Op dit moment gebeurt dat namelijk nog met ‘oude’ systemen (of zelfs in fysieke vorm).

“We have completed the base blockchain infrastructure and developed an early-stage beta system that can extract and process data from legal documents. Key outstanding tasks includes transforming different types of legal documents into a standardised set of smart contracts and developing a front-end user interface, which is convenient to use for all stakeholders.” 

Meest recente update van UnionPay Smart dapp

Alle samenwerkingen van HPB zijn terug te vinden op de website: http://www.hpb.io/ecoystem. Hier staat ook informatie over Prophet, een social prediction market en de partnership met Banyan Network. Verder levert de connectie met NEO, Ethereum en EOS ook veel voordelen bij het sluiten van partnerships. Tot slot passen Nebulas, BitShares, Okex, Bixin, Pchain, Bottos, Oath Protocol, Coinbucks, InVault, Atlas Protocol passen ook in dit rijtje.

HPB coin

Wat is eigenlijk het nut van de pak hem beet miljoen HPB coins in dit geheel? Je zou het kunnen zien als de brandstof voor het ecosysteem. Net als ETH dat is in de Ethereum Virtual Machine. Zo is er HPB nodig om smart contracts te maken, wordt het gebruikt als gas voor transacties en is het nodig om ICO’s mee te kunnen beginnen. Daarnaast moeten bedrijven HPB coins in bezit hebben om BaaS of sidechains te ontwikkelen. Verder dient de HPB als stemrecht voor de nodes en daarmee beïnvloed het indirect dus het netwerk.

Geloof jij in dit project en in de HPB coin? Dan kun jij deze aanschaffen op verschillende exchanges. Op dit moment zijn OKex en Bibox hiervoor het meest geschikt. Verder is er ook een Nederlandse Telegramchat met daarin meerdere HPB-fanaten.

Gerelateerde berichten

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt

Scott

De impact van stijgende shortposities op de koers van ADA

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu