2 december 2022
Blockchain Stories
Altcoin Nieuws

Tether (USDT) nu ook op de Tron (TRX) blockchain

TRON tether usdt

Op 4 maart 2019 kwam er een opvallende nieuwtje rondom USDT naar buiten. Op het twitter-account van Tether werd namelijk bekend gemaakt dat de stablecoin ook op de TRON blockchain geïntroduceerd gaat worden.

Tether (USDT)

Tether is bekend als uitgever van en grootste stablecoins die er op dit moment is. USDT is in oktober 2014 gemaakt met het doel om het oude (of traditionele) financiële systeem te vervangen. Ze leveren namelijk de welbekende mogelijkheid om traditionele (fiat)-transacties te kunnen doen die op de blockchain geverifieerd staan. Het was op dat moment revolutionair te noemen: er kon ineens een digitale munt worden verstuurd zonder dat hier een volatiele koers aan ten grondslag lag.

De USDT is in de loop der jaren een wisselend succes geworden. Ondanks dat het de veruit meest gebruikte stablecoin is, gaan er ook veel schimmige verhalen rond over het decentrale karakter van de munt. Sinds de launch van Tether, is dit succes gehaald met de Bitcoin gebaseerde Tether (via de Omni Layer Protocol) en later ook met de op Ethereum gebaseerde Tether, die ‘ERC20 compatible’ is.

Samenwerking met Tron (TRX)

Zoals in bovenstaande tweet te lezen is, werkt Tether nu dus ook samen met de Tronix blockchain. Dit betekent dat USDT ook op de TRX blockchain geïntroduceerd gaat worden. Deze op TRC20 standaard gebaseerde USDT maakt het mogelijk om met protocols en dApps van Tron te werken. Daardoor is het nu dus mogelijk om als gebruiker binnen het TRON netwerk ook een ‘fiat pegged currency‘ (in de vorm van USDT) te versturen en verhandelen. Hierdoor zul je bijvoorbeeld ook USDT op de Tron DEX terug kunnen gaan vinden.

“We are pleased to announce this collaboration with the Tron Foundation. This integration underlines our commitment to furthering innovation within the cryptocurrency space as we continue to anticipate the needs and demands of the digital asset community.”

Jean-Louis der Velde, de Chief Executive Officer van Tether

Op de social media is dit (zoals verwacht) nieuws van uitersten. Aan de ene kan is daar het kamp van Tron-aanhangers die dit zien als een stuk waardering en stap in de goede richting van de wereldwijde adoptie van hun blockchain. Aan de andere kant is er hoon van de groep mensen die Tron uitlachen dat ze met USDT in zee gaan. Want hoewel altijd wordt beweerd dat er voldoende USD op de banken staat om USDT te backen, is hier nog lang niet genoeg duidelijkheid over.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

NEM Foundation heeft geld tekort

Robin Heester

Bitcoin in Uganda

Robin Heester

Homeland Security zit Monero (XMR) en Zcash (ZEC) op de hielen

Marvin
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.