Blockchain Stories
Coinbase onder vuur: #DeleteCoinbase
Coinbase Nieuws

Coinbase onder vuur: #DeleteCoinbase

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week maakte Coinbase bekend dat ze Neutrino hebben opgekocht. Dit is een blockchain intelligence startup. Aanvankelijk leek dit een normale aankoop die door elke groeiende exchange zou worden gedaan. Echter draaide dit verhaal al snel 180 graden: de cryptocommunity kwam er namelijk achter dat het team van Neutrino veel te maken heeft met een team van hackers. Dit team verkocht data door aan overheden en bedrijven vanuit de hele wereld. Ironisch genoeg was dit onderwerp ook precies de reden dat Coinbase Neutrino heeft overgekocht: ze zouden de diensten voor Anti Money-Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) moeten verbeteren.

#DeleteCoinbase

Als gevolg van dit verhaal, ging op Twitter al snel de hashtag #DeleteCoinbase rond. En het blijft niet bij slechts een hashtag. Veel mensen zouden ook daadwerkelijk hun account hebben verwijderd. Althans, een poging gedaan tot: het schijnt dat veel gebruikers moeite hebben om hun account te deactiveren. De oorzaak? Technische problemen… Zo moet je account leeg zijn als je deze wil sluiten. Echter blijven er altijd kleine hoeveelheden aan munten (van eerdere transacties) over je account. Deze hoeveelheden zijn te klein om te versturen naar een externe wallet en daardoor is het dus niet mogelijk om je account definitief te sluiten.

Reactie van Coinbase

Al snel kwam Coinbase met enkele statements. Uiteraard werd als eerste genoemd dat ze de acties van de desbetreffende personen van het Hacking Team niet goedkeuren. Coinbase heeft verder ook naar buiten gebracht dat ze wisten van de achtergrond van de werknemers van Neutrino, maar dat ze hun technologie (ondanks alles) interessant genoeg vonden om mee in zee te gaan. Daarbovenop gaven ze ook toe dat hun vorige leveranciers klantgegevens aan externe partijen verkochten!

“We are aware of the backgrounds of some of the folks that were involved in Neutrino […] It was important for us to migrate away from our current providers. They were selling client data to outside sources and it was compelling for us to get control over that and have proprietary technology that we could leverage to keep the data safe and protect our clients.”

Christine Sandler, Director of Institutional Sales van Coinbase

Reactie van Kraken

Op Twitter kwam er een interessant vervolg op deze soap. Jesse Powell, de CEO van crypto exchange Kraken, gooide een tweet de wereld in over een eigen onderzoek dat ze hebben gedaan. In dit onderzoek legden ze verschillende bedrijven naast elkaar die soortgelijke blockchain analyse-tools aanbieden. In het onderzoek van Kraken is Neutrino op een vijfde (en laatste) plaats geëindigd. Voor Coinbase is dit echter het bedrijf geworden waarop de keuze is gevallen. Dat is allerminst bijzonder te noemen.

Lees op Cointelegraph het originele artikel.

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu