28 november 2023
Blockchain Stories
Altcoin Bitcoin Bitcoin Cash Cryptocurrency Ethereum ICO Litecoin Nieuws Stellar

Thailand verbiedt gebruik Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum Classic

Sec bitcoin cash ico Thailand

De ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC) van Thailand steekt een stokje voor het gebruik van drie toonaangevende cryptocurrencies. Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Ethereum Classic (ETC) mogen namelijk niet meer worden ingezet bij Initial Coin Offerings (ICO’s) of fungeren als handelspaar op exchanges. In een eerdere publicatie van een poos terug was dat voor deze drie munten nog niet het geval.

Op 28 februari bracht de SEC dit nieuws in een officieel nieuwsbericht naar buiten. Hierin staan ook de vier goedgekeurde cryptocoins: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Stellar (XLM). Ze zijn tot dit besluit gekomen in samenwerking/overeenstemming met de Emergency Decree on Digital Asset Businesses B.E. 2561 (2019).

Doorslaggevende factoren

Er zijn enkele belangrijkste factoren doorslaggevend geweest bij het opstellen van de lijst. Ze omschrijven deze voorwaarden als volgt: ‘relevante ontwikkeling, nieuws en andere belangrijke gerelateerde factoren’. Vanuit de officiële bekendmaking is niet op te maken wat de verdere onderliggende argumenten zijn. Overigens is al wel eens eerder bekend gemaakt dat markt liquiditeit en de mate van decentralisatie een belangrijke rol spelen. Wel staat aangegeven dat de lijst na verloop van tijd zal worden ge-update.

Overigens heeft deze beslissing voor de Thaise belegger geen grote gevolgen. Tot dus ver zijn daar namelijk geen ICO’s gelaunched die BCH, ETC of LTC aan hebben geboden als geaccepteerd betaalmiddel. Bij exchange waarop andere digitale assets worden verhandeld waren deze pairs ook nog niet aanwezig. Maar vanaf nu gaat en mag dat dus ook niet meer gebeuren. Overigens is dit voor de Bitcoin Cash clan wel een pijnlijke conclusie… De strijd met Bitcoin is nog (lang) niet gewonnen!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

NASDAQ: 7 cryptobeurzen gebruiken onze controle software

Robin Heester

Elon Musk over Satoshi en Bitcoin

Arnold Hubach

Waar kun je het beste 1 BTC kopen in NL?

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.