Blockchain Stories
Image default
Altcoin Bitcoin Bitcoin Cash Cryptocurrency Ethereum ICO Litecoin Nieuws Stellar

Thailand verbiedt gebruik Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum Classic

De ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC) van Thailand steekt een stokje voor het gebruik van drie toonaangevende cryptocurrencies. Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Ethereum Classic (ETC) mogen namelijk niet meer worden ingezet bij Initial Coin Offerings (ICO’s) of fungeren als handelspaar op exchanges. In een eerdere publicatie van een poos terug was dat voor deze drie munten nog niet het geval.

Op 28 februari bracht de SEC dit nieuws in een officieel nieuwsbericht naar buiten. Hierin staan ook de vier goedgekeurde cryptocoins: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Stellar (XLM). Ze zijn tot dit besluit gekomen in samenwerking/overeenstemming met de Emergency Decree on Digital Asset Businesses B.E. 2561 (2019).

Doorslaggevende factoren

Er zijn enkele belangrijkste factoren doorslaggevend geweest bij het opstellen van de lijst. Ze omschrijven deze voorwaarden als volgt: ‘relevante ontwikkeling, nieuws en andere belangrijke gerelateerde factoren’. Vanuit de officiële bekendmaking is niet op te maken wat de verdere onderliggende argumenten zijn. Overigens is al wel eens eerder bekend gemaakt dat markt liquiditeit en de mate van decentralisatie een belangrijke rol spelen. Wel staat aangegeven dat de lijst na verloop van tijd zal worden ge-update.

Overigens heeft deze beslissing voor de Thaise belegger geen grote gevolgen. Tot dus ver zijn daar namelijk geen ICO’s gelaunched die BCH, ETC of LTC aan hebben geboden als geaccepteerd betaalmiddel. Bij exchange waarop andere digitale assets worden verhandeld waren deze pairs ook nog niet aanwezig. Maar vanaf nu gaat en mag dat dus ook niet meer gebeuren. Overigens is dit voor de Bitcoin Cash clan wel een pijnlijke conclusie… De strijd met Bitcoin is nog (lang) niet gewonnen!

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer