19 juni 2021
Blockchain Stories
Bitcoin mining Nieuws

Miljoen Bitcoin (BTC) mining machines gaan aan door regenseizoen

Bitcoin mining regenseizoen BTC

Een Chinese miner, Xu Feng genaamd, heeft onlangs bekend gemaakt dat hij een miljoen mining machines aan gaat zetten. Zodra te tijd er rijp voor is, wil hij in verschillende Chinese provincies Bitcoins (BTC) gaan minen. In mei zou alles operationeel moeten gaan worden. Sinds het begin van het jaar liggen de plannen namelijk al op tafel. De faciliteiten die nodig zijn, zijn allemaal rond. Alle miners zijn ‘volgeboekt’ en slechts op enkele locaties wordt er nog gewerkt aan de rigs.

De tijd van het jaar

De reden dan deze miners weer worden aangezet heeft te maken met het feit dat in mei het regenseizoen van start gaat. Maar waarom zou je dan ineens cryptocoins gaan minen? Nou, dat heeft alles te maken met de elektriciteitskosten. In het regenseizoen is dit namelijk een stuk goedkoper dan in de andere maanden van het jaar. In bepaalde provincies wordt er namelijk door middel van ‘hydroelectric energy harvesting’ heel veel energie opgewekt.

[A] large amount of bitcoin mining machines [that were] shut down during Sichuan’s dry season will start running again in the upcoming wet season. The number is expected to reach 1 million.

Feng heeft al zijn Antminer S9’s verkocht toen de prijs van Bitcoin omlaag bleef gaan (en de prijs van de elektriciteit dus bleef stegen). Daardoor was het onmogelijk om op een winstgevende manier te blijven minen. Hij heeft op dit moment echter maar liefst zes projecten over cryptocurrency mining lopen in voornamelijk de Sichuan provincie. In drie van deze, heeft hij nog eens 1,5 miljoen Dollar geinversteerd. Zodra alle projecten aan zullen worden gezet, zou Feng naar verluid 100.000 mining machines in beheer hebben. Dat flinke punt van de wereldwijde hash-taart.

Vertrouwen komt terug

Overigens is Feng niet zomaar een individu die weer mogelijkheden ziet in de Bitcoin-mining. De afgelopen maanden is de hashrate van Bitcoin met maar liefst 35% gestegen. Dit is een indicatie dat het vertrouwen van de Bitcoin-miners langzaam aan weer terug aan het komen is.

Overigens verwacht Feng dat het grote geld verdient kan gaan worden ná de ‘halving’ van de block-reward. In 2020 zal er in plaats van 12,5 BTC slechts 6,25 BTC per block verdient gaan worden. Historisch gezien is dit een goede ontwikkeling voor de prijs van Bitcoin. In 2012 steeg in de maand na de halvering de prijs namelijk van $12 naar $140. En in 2016 knalde de prijs van $500 door naar maar liefst $1000. Onderliggende oorzaak is dat er een verschil in inflatie komt: er komt namelijk minder Bitcoin in het ecosysteem terecht vergeleken met de maanden ervoor. Aan de andere kant stelt iedereen zich nu al in op deze gebeurtenis; dit kan resulteren in een tegenvallende uitkomst.

Lees meer over Xu Feng op cryptoglobe.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ethereum naar ‘fase 2’ met Plasma en Sharding

Robin Heester

UPDATE. Bithumb hack: meer dan 27 miljoen euro gestolen

Robin Heester

Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.