Blockchain Stories
Image default
Nieuws

‘Facebook werkt aan eigen cryptomunt’

De New York Times pakt uit met een uitdagende en misschien toch wel opmerkende kop: Facebook zoekt naar verluid naar exchanges voor haar eigen Facebook coin. Ze hopen hiermee succes te behalen op de vlakken waar Bitcoin (BTC) gefaald heeft. Beginnende crypto-startups hebben volgens de internetgigant steken laten vallen door de mainstream consumenten kennis te laten maken met de toch wel alternatieve wereld van digitale munten. Het gebruik en de toepassing van de huidige cryptomunten zouden niet aansluiten op kennis van de doorsnee burger. Daarom moet het gebruik van het cryptogeld eenvoudiger worden.

Anonieme getuigen

In het afgelopen jaar is Telegram ook al in het nieuws gekomen met de Telegram Open Network (TON) token. Facebook werkt nu dus ook aan een coin die als betaalmiddel moet dienen. Het nut hiervan is om instant betalingen naar vrienden of familie te kunnen doen via de drie platformen Facebook, Instagram en Whatsapp. Althans, dit is wat aan de New York Times (NYT) wordt beweerd door vijf (anonieme) personen. Dit project van Facebook zou bij verschillende exchanges hebben gepolst over de mogelijkheid om de Facebook coin te listen. In een eerdere verklaring heeft Facebook echter aangegeven dat ze niet (direct) aan een soortgelijk cryptoproject werken.

Groeiend blockchain team

Drie van de vijf ‘getuigen’ gaven ook aan dat er zo’n vijftig engineers werken aan dit idee. The Block heeft ook de vacatures van de afgelopen maanden in de gaten gehouden. Zo zijn er enkele weken terug weer 13 ontwikkelaars aan het team gevoegd. In deze vacatures wordt dit project ‘Marketplace Payments Blockchain’ genoemd. Het project zou worden gerund door de oud-president van PayPal David Marcu. Mocht je overigens interesse hebben, dan zijn er op dit moment nog 18 (!) verschillende openstaande vacatures.

Facebook eigen cryptocoin
Facebook eigen cryptocoin

Geen officiële mededeling

Echter is al het bovenstaande afkomstig van de New York Times. Facebook zelf is terughoudend in het publiceren van statements over deze verhalen. Het is allemaal zelfs zó geheim dat de medewerkers die aan het project werken met een speciale key-card moeten hebben om het kantoor binnen te komen. Voor buitenstaanders is het dus niet mogelijk om even een kijkje te nemen om de stand van zaken te bekijken. De anonieme personen vertelden ook dat het ‘product’ naar alle waarschijnlijkheid gepegged zal zijn aan de waarde van een traditionele valuta. We kunnen er wel van uit gaan dat het hier dus gaat om een (nieuwe) stablecoin gaat. Dit is overigens niet nieuw: Bloomberg sprak hier eind 2018 ook al over.

Tsja.. Een Facebook coin

Een blockchain-coin, laten we het even zo noemen, die wordt ontwikkeld door Facebook, terwijl dat nog niet door het team wordt bevestigd. Het klinkt allemaal al erg schimmig. Het lijkt er veel van weg te hebben dat deze coin een stablecoin wordt, waarmee het dus gepegged is aan fiat geld. De decentrale structuur van blockchain is daarnaast ook nog eens tegenstrijdig met de praktijken van Facebook. Dit allemaal wekt veel vragen op. Waarom maken ze niet gebruik van de varianten die al op de markt zijn? BitUSD, Dai of wellicht zelfs USDT zijn toch goede varianten? We zullen nog even geduld moeten hebben om te zien waar dit naartoe gaat. Aan de andere kant is dit een verhaal van (slechts) vijf anonieme (!) personen. Geduld lijkt daarom op dit moment het devies.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer