29 februari 2020
Blockchain Stories
Nieuws

Gehackte exchange Cryptopia maakt ‘doorstart’

Cryptopia weer open na hack

De website van Cryptopia zal binnenkort worden heropend. Sinds de hack van 14 januari was het niet meer mogelijk om bij je account te komen. Bij deze hack werden destijds tienduizenden Ethers gestolen. Als je naar https://www.cryptopia.co.nz gaat is deze melding van ‘onderhoud’ nog steeds te zien. Maar daar gaat dus binnenkort verandering in komen!

Gevolgen van de hack

Er bij de hack dus een enorm bedrag buit gemaakt. Op 27 februari kwam Cryptopia met een statement over dit bedrag: het zou niet meer kunnen zijn dan 9,4% van de totale waarde van de cryptomunten die in bezit zijn van de exchange. Met deze zaak is een internationaal onderzoeksteam bezig geweest. De Nieuw-Zeelandse politie brengt zelf echter geen nieuws naar buiten over de huidige stand van zaken. In een reeks van updates van Cryptopia werd echter wel het een en ander bekend gemaakt. Zo zullen de oprichters Adam Clark en Rob Dawson weer terug keren om te zorgen dat er weer stappen vooruit gezet gaan worden.

Heropening

In deze reeks van updates maakt Cryptopia ook bekend dat er vanaf volgende week weer toegang zal zijn tot de website. Het betreft echter wel een read only modus. Dit betekent dus dat je op maandag 4 maart weer toegang krijgt tot onder andere de balans van je account. Je kunt deze echter alleen bekijken; verder kun je er niets mee doen.

Conclusie van deze zaak is toch wel dat je op moet passen waar je je coins bewaart. Het lijkt misschien allemaal super veilig met een sterk wachtwoord en 2FA verificatie; feit blijft dat je op dit moment géén toegang hebt tot je coins die op Cryptopia staan. Denk daarom goed na over hoe en waar je je muntjes opslaat. Het in bezit hebben van de keys is daarin een welbekend gezegde. Het gebruik van een hardware wallet is ook een zeer aan te raden ‘oplossing’.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

Robin Heester

QuadrigaCX stuurt alle overgebleven BTC en ETH naar EY

Robin Heester

Samsung Galaxy S10 komt met crypto private keys app

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.