Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Gehackte exchange Cryptopia maakt ‘doorstart’

De website van Cryptopia zal binnenkort worden heropend. Sinds de hack van 14 januari was het niet meer mogelijk om bij je account te komen. Bij deze hack werden destijds tienduizenden Ethers gestolen. Als je naar https://www.cryptopia.co.nz gaat is deze melding van ‘onderhoud’ nog steeds te zien. Maar daar gaat dus binnenkort verandering in komen!

Gevolgen van de hack

Er bij de hack dus een enorm bedrag buit gemaakt. Op 27 februari kwam Cryptopia met een statement over dit bedrag: het zou niet meer kunnen zijn dan 9,4% van de totale waarde van de cryptomunten die in bezit zijn van de exchange. Met deze zaak is een internationaal onderzoeksteam bezig geweest. De Nieuw-Zeelandse politie brengt zelf echter geen nieuws naar buiten over de huidige stand van zaken. In een reeks van updates van Cryptopia werd echter wel het een en ander bekend gemaakt. Zo zullen de oprichters Adam Clark en Rob Dawson weer terug keren om te zorgen dat er weer stappen vooruit gezet gaan worden.

Heropening

In deze reeks van updates maakt Cryptopia ook bekend dat er vanaf volgende week weer toegang zal zijn tot de website. Het betreft echter wel een read only modus. Dit betekent dus dat je op maandag 4 maart weer toegang krijgt tot onder andere de balans van je account. Je kunt deze echter alleen bekijken; verder kun je er niets mee doen.

Conclusie van deze zaak is toch wel dat je op moet passen waar je je coins bewaart. Het lijkt misschien allemaal super veilig met een sterk wachtwoord en 2FA verificatie; feit blijft dat je op dit moment géén toegang hebt tot je coins die op Cryptopia staan. Denk daarom goed na over hoe en waar je je muntjes opslaat. Het in bezit hebben van de keys is daarin een welbekend gezegde. Het gebruik van een hardware wallet is ook een zeer aan te raden ‘oplossing’.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer