Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Poetin wil Russische regulatie voor cryptocurrency snel regelen

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn regering de opdracht gegeven vaart te maken met de regels rondom cryptocurrency. Poetin liet de Federatieve Vergadering van Rusland (wetgevende macht in Rusland) weten dat hij in juli van dit jaar duidelijke plannen wil zien. Dat blijkt uit een publicatie op kremlin.ru.

Digitale economie

De nieuwe regels moeten vanaf 1 juli 2019 voor duidelijkheid zorgen. De wetgeving is vooral bedoeld om de digitale economie van de Russen te stimuleren en vorm te geven. Duidelijke regels en richtlijnen op het gebied van ‘digital assets’ moeten investeringen in deze nieuwe economie interessant maken.

Rusland en cryptocurrency

Voor de Russen is het heel erg aantrekkelijk om in te zetten op deze nieuwe ontwikkelingen. Het grenzeloze (en bankloze) karakter van cryptovaluta is erg interessant voor Rusland. Vanuit het Westen komen er steeds meer sancties. Deze maatregelen kunnen (deels) worden omzeild met behulp van cryptovaluta. Ook is het algemeen bekend dat de Russen het liefst af willen van de dollar als standaard valuta voor de handel in olie. Eerder zei een Russische professor al dat zijn land waarschijnlijk een zakje met bitcoin gaat kopen. Daarnaast is een geheel nieuwe digitale industrie natuurlijk altijd interessant, zeker voor een land waar veel goede programmeurs zitten.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer