Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Ethereum Mining Nieuws

Nieuwsupdate: Rusland aan de bitcoin?

Heb je vandaag niet veel tijd en wil je toch zien wat er in cryptoland is gebeurd? Lees dan vooral verder! We hebben een top 5 voor je samengesteld.

1. Samourai Wallet zonder privacy functies in Google PlayStore

Vanwege de nieuwe ‘extreem beperkend (of: inperkend) beleid van Google’ moeten apps van de PlayStore enkele features  verwijderen. De Samourai Wallet, waarvan morgen de nieuwe versie 0.99.04 zou worden uitgebracht, moet daardoor enkel functies uitschakelen. Het gaat om de volgende drie features:

  • Stealth Mode
  • SIM Switch Defense
  • Remote SMS Commands

Alle drie de functies zitten al sinds de eerste release (in 2015) van de Samourai Wallet ingebouwd. Mede daardoor geniet de Samourai Wallet de voorkeur bij mensen die privacy erg belangrijk vinden. Maar vanaf morgen zijn deze functies niet meer beschikbaar.

Verder lezen: Samourai Wallet zonder privacy opties door Google

2. Controle miners over PoW blockchains

Gisteren zagen we in de nieuwsupdate dat Ethereum Classic een probleem had: er werd namelijk een 51% aanval op het netwerk uitgevoerd. Tijd om dus even te kijken hoe de verhouding van pools er bij andere blockchains uit zien.

hashrate vergelijkingen eth btc bch

Zoals je kunt zien zijn er bij Ethereum twee pools, Ethermine en SparkPool_3 die meer dan 50% van de hashrate in handen hebben. Bij Bitcoin Cash (BCH) zien we hetzelfde: BTC.TOP en BTC.com beheren maar liefst 53% van het netwerk. Deze inzichtelijke data, afkomstig van LongHash, laat zien dat Bitcoin het beter voor elkaar heeft. Het netwerk (of: de hashrate) is gelijkmatiger verdeeld wat voor een betere decentralisatie zorgt. De twee grootste mining pools van Bitcoin zijn namelijk BTC.COM en Antpool. Zij beheren slechts 29% van de hashrate. Overigens moet daarbij wel een kanttekening worden geplaatst: In juni vorig jaar hadden zij nog 41% in handen. Saillant detail: beide pools zijn eigendom van hetzelfde bedrijf genaamd Bitmain.

Meer lezen: ‘Twee mining pools hebben meer dan 50% hashrate Ethereum’

3. Ethereum Foundation sponsort miljoenen dollars

De Ethereum Foundation doneert 5 miljoen dollar aan Parity Technologies. Volgens de originele post van Ethereum, moet dit geld worden ingezet om de schaalbaarheid, het gebruiksgemak en de beveiliging van het netwerk te verbeteren. Parity werkt onder andere aan oplossingen als Casper, sharding en tools voor ontwikkelaars.

Lees meer over Parity en de zak geld die ze hebben gekregen op Cointelegraph.

4. Het is nog te vroeg voor de Indiase Crypto roepie

Het plan voor een digitale nationale valuta van India is in de ijskast gezet. De RBI (Reserve Bank of India) verkondigde in april vorig jaar nog dat ze heel graag deze eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te gaan brengen. Daar zijn ze nu voorlopig op teruggekomen.

“The government doesn’t want the digital currency any more. It thinks it is too early to even think about a digital currency.”

Lees meer over deze roepie op CCN.

5. Rusland massaal aan de Bitcoin?

Een Russische universitaire docent voorspelt dat het Kremlin binnenkort gaat beginnen met een massale investering in Bitcoin. Dit zouden ze volgens hem doen om de sancties vanuit Amerika te voorkomen en omzeilen. Vladislav Ginko gelooft dat nieuwe Amerikaanse sancties het Kremlin zullen dwingen zijn reserves te diversifiëren. Deze man heeft al twintig jaar connecties met de overheid en hij ziet dit binnen enkele weken gebeuren. De achterliggende reden is om minder afhankelijk te kunnen gaan worden van de Amerikaanse Dollar. Het blijft echter onbevestigd nieuws en vooral een mooi verhaal van een een of andere hoge Rus.

“US sanctions may be mitigated only through Bitcoin use. Because of US sanctions, Russia’s elite is forced to dump US assets and US dollars and invest hugely into Bitcoins. The central bank of Russia sits on $466 billion of reserves and has to diversify in case there are limited opportunities to do it (in the future).”

Lees verder over dit ‘nieuws’ op Bitcoinist

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer