19 augustus 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Samourai Wallet zonder privacy opties door Google

samourai wallet

Door nieuwe regels omtrent transparantie moeten de ontwikkelaars van de bitcoin Samourai Wallet (tijdelijk) een aantal privacy opties uit hun applicatie slopen. De Stealth Mode, SIM Switch Defense en Remote SMS Commands-opties worden verwijderd.

Bitcoin wallet met privacy

Vanaf de release in 2015 bieden de ontwikkelaars achter de Samourai Wallet een heleboel privacy opties. Dat is iets wat erg veel bitcoinbezitters aanspreekt. Google heeft helaas geen gehoor gegeven aan verzoekjes om een uitzondering te maken voor deze applicatie. Regels zijn regels, blijkbaar. Als er niet voldaan wordt aan de regels wordt de gehele app uit de Play Store verwijderd. En dat is voor de ontwikkelaars natuurlijk helemaal geen optie.

Nuttige functies

De functies die worden verwijderd zijn niet de minste. Zo is de ‘SIM Switch Defense’ functie er eentje die de gebruiker waarschuwt wanneer iemand jouw SIM-kaart heeft verwisseld. Daarmee kan de dief vervolgens makkelijker jouw coins (of gegevens) stelen. De ontwikkelaars zijn naar eigen zeggen erg trots op deze functie, maar dit moet nu dus helaas voorlopig uit worden gezet.

De Stealth Mode zorgt ervoor dat jouw app niet te zien is op je hoofdscherm. Wanneer je in stealth mode bent ontvang je ook geen notificaties. Zo kun je dus mooi stiekem deze wallet op je telefoon hebben. Niemand hoeft te weten dat jij bitcoin hebt. En de Remote SMS Command-opties spreken voor zich. Door deze functionaliteiten kun je bepaalde dingen regelen via SMS. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de app wanneer je jouw telefoon kwijt bent.

Geen paniek

In de komende maanden gaan de ontwikkelaars van de Samourai Wallet druk bezig met het opzetten van eigen APK downloads. Op deze manier kun je buiten de officiële manier nog steeds de app gebruiken op je Android apparaten. De mogelijke downloads vind je op hun website. Gebruikers wordt aangeraden om Stealth Mode uit te schakelen voordat je update naar de nieuwere versies van de wallet. Als dat niet lukt of je hebt al geüpdatet dan kun je contact zoeken via support@samouraiwallet.com. 

Bron: Samourai Wallet

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Samourai Wallet: Bitcoin gebruiken zonder internet

Robin Heester

Tether (USDT) nu in te ruilen voor dollars

Robin Heester

Een schat van $1 miljoen aan bitcoin (BTC), getokeniseerde aandelen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.