Blockchain Stories
Image default
Altcoin Nieuws

Nieuwsupdate: Aanval op Ethereum Classic, Fortnite zonder Monero

Heb je geen tijd om alle nieuwtjes te volgen? Dan zit je bij Blockchain Stories goed. Wij streven ernaar om jou elke dag te voorzien van een top 5 opvallendste nieuwtjes uit de cryptospace.  Het laatste nieuws ontvangen in je inbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. En dan is het nu tijd voor opmerkelijk nieuws uit de hoek van bijvoorbeeld Fornite en Ethereum Classic.

1. Monero toch niet in Fortnite shop

Enkele dagen geleden werd bekend gemaakt dat je met Monero (XMR) merchandise zou kunnen kopen in de shop van Fortnite. Dit nieuws werd binnen de cryptocurrency community snel gedeeld en verspreid. Echer blijkt de vork nu iets anders in de steel te zitten. De optie om met XMR te betalen was een foutje. Maar als je onderstaande tweets leest dan is er toch nog nog enige hoop. Zou leuk zijn, miljoenen kinderen die in aanraking komen met cryptocurrency in hun favoriete game.

Link naar originele post van Bitcoinerx

2. DX.Exchange staat op punt van opening

Een cryptobeurs die is gebouwd op de software van NASDAQ. Dat klinkt lekker. Enkele maanden geleden werd dit plan al naar buiten gebracht, en nu is het dan eindelijk zo ver. Eerst werd bekend gemaakt dat je enkel coins als Bitcoin en Litecoin zou kunnen verhandelen, maar daar blijft het niet bij. Op 3 januari werd namelijk naar buiten gebracht dat ook aandelen van bedrijven als Apple, Facebook en Tesla worden toegevoegd. Dit zijn aandelen in de vorm van digitale tokens, die zijn gebacked bij een originele aandeel. Tot zo ver is dit allemaal oud nieuws. Het goede nieuws waar we het nu over hebben, is dat deze DX.Exchange op 7 januari zal worden gelanceerd. Een nieuwe speler in de markt is altijd goed.

Lees meer op Ethereumworldnews

3. Aanval op Ethereum Classic

Vanuit verschillende bronnen komt het nieuws naar buiten dat er spraken was een aanval op Ethereum Classic (ETC). Een private pool zou 63% van de hashrate in handen hebben. Met zoveel macht in het netwerk kun je bijvoorbeeld coins twee keer uitgeven. Het adres, beginnend met 0x3ccc8f74, trok de aandacht door veranderingen in de hashrate. Het gemiddelde van 300GH/s schoot namelijk ineens naar 3262 GH/s, en daarmee was het ineens de grootste pool uit het netwerk. Vervolgens veranderde het weer naar de normale grootte en leek alles weer in orde te zijn. Coinbase had dit een paar jaar geleden al in de smiezen en bevestigt nu via Twitter dat een partij in staat is geweest ETC meerdere malen uit te geven. Dit soort aanvallen zijn een groot probleem voor kleinere Proof-of-Work coins.

4. Gab van Coinbase naar Square

Het platform genaamd ‘Gab’ wil zich sterk maken voor vrijheid van meningsuiting online. Veel mensen die op een Twitter of Facebook worden geweerd vinden hier hun online plekje. Gab bestaat sinds 2016 en is sinds kort op de bitcoin trein gestapt. Om hun donaties en bitcoinbetalingen te managen waren zij klant bij Coinbase. Het schijnt nu echter zo te zijn dat ze daar zijn geblokkeerd. Bitcoin is bedoeld om zo decentraal mogelijk te zijn. Bedrijven zoals een Coinbase zijn dat echter natuurlijk niet. Gab moest dus opzoek naar een nieuwe dienst en dat is de Cash App van Square geworden. Het is nog onduidelijk waarom Coinbase het account van het social mediaplatform heeft geblokkeerd. Maar het zou te maken kunnen hebben met de slechte naam van de website. Veelal rechts georiënteerde mensen maken gebruik van het platform.

Het hele verhaal kun je vinden bij Cointelegraph

5. Malta blijft Blockchain paradijs

Vanuit de oppositie in Malta komen steeds meer kritische geluiden over de manier waarop ze op het eiland in de Middellandse Zee omgaan met de cryptocurrencymarkt. Volgens de tegenstanders van het beleid doet de regering te weinig op het gebieden zoals het tegengaan van fraude. De Malta Independent meldt echter dat de regering nog steeds van plan is zich te mengen in de wereldwijde strijd voor gunstige regeltjes rondom cryptovaluta. Het parlement wil doorpakken en zou druk bezig zijn met nog betere en duidelijkere regels omtrent het lokale cryptovaluta ecosysteem.

Meer lezen kan bij Bitcoinist.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer