1 juni 2023
Blockchain Stories
Altcoin Blockchain Lightning Network Nieuws

Nieuwsupdate: Bitcoin stijgt, fees dalen; nieuwe Ledger en een exit scam

bitcoin-stijgt-ledger-nano-x-nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom bitcoin en andere cryptovaluta maar heb je geen zin om alle nieuwtjes los te lezen? Dan ben je vanaf vandaag bij Blockchain Stories op de goede plaats. Hier zul je namelijk elke dag een top 5 terugvinden van de meest opvallende gebeurtenissen in de wonderen wereld van cryptovaluta en blockchains. Suggesties voor nieuwtjes? Zoek contact.

1. De prijs van Bitcoin schiet door de $4000

Vannacht is de prijs van één Bitcoin (BTC) door de grens van $4000 gegaan. Naast dat dit een psychologische grens is, vormt zich hiermee ook een inversed Head and Shoulder patroon. Doordat het volume terug nam, de MACD niets kwijt gaf en er niet echt een trading divergence te vinden was, was er ook wel een kleine uitbraak te verwachten. Deze heeft nu dus plaatsgevonden.

Zijn al deze termen hocus pocus voor je? Geen paniek. Check eens onze posts met betrekking tot Technische Analyse.

Wil je meer lezen? Bekijk het artikel van CCN.

2. Transactiekosten van Bitcoin laag

De kosten die je moet betalen om een betaling via de blockchain van Bitcoin te laten verwerken, zijn weer historisch laag. De laatste keer dat de mediaan (het middelste getal van allemaal) van deze kosten de huidige waarde had was alweer drie jaar geleden. Hierbij speelt het Lightning Network (LN) ook een belangrijke rol. Er zijn inmiddels al meer dan 5000 nodes en 1800 payment channels geopend op deze tweede laag van bitcoin. Doordat de transacties niet direct op de blockchain worden geregistreerd, helpt dit tweede-laags protocol enorm met het verlagen van de transactiekosten die op de bitcoin chain worden gemaakt.

Lees de originele post van CCN hier.

3. Update van de Ledger Nano S

Het bedrijf achter de Ledger crypto-hardware-portemonnee, heeft een nieuw apparaat uitgebracht. In Las Vegas is zondag bij de Consumer Elextronics Show (CES) de Nano X gepresenteerd. Dit apparaatje is te gebruiken in combinatie met je mobiel: het heeft kan een Bluetooth connectie maken. Bij de oude versie hiervan, de Ledger Nano S, was dit niet mogelijk en had je per se een kabeltje nodig om bij je cryptomunten te kunnen.

Bekijk de post van CoinDesk om het hele artikel te lezen.

4. BiteBTC.com lijkt te bezwijken door PoK-dag

Enkele dagen terug was het Proof-of-Key dag. Mocht je hebben gemist wat dit inhoudt, dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. Precies op deze dag bleek dat BiteBTC problemen had met haar data-center. De exchange uit Singapore zou een brand hebben gehad waardoor er het een en ander is mis gegaan. Dit wakkerde de geruchten aan dat zich een exit scam zou hebben ingezet. Ongeveer 7% van alle gebruikers heeft namelijk geen toegang meer tot zijn of haar account. Wel heel toevallig dat dit precies op 3 januari gebeurde…

Bron: CCN

5. Constantinople update van Ethereum

We eindigen de top vijf met wat nieuws over de fork van Ethereum. Onder andere Binance, Huobi en OKEx zullen de Constantinople fork gaan ondersteunen. Deze update zal plaatsvinden op het 7,080,000e block van de Ethereum Blockchain. Vanaf dat moment zal Constantinople dus geactiveerd worden. Een hard fork betekent overigens niet per direct dat er een nieuwe coin ontstaat. Dat wordt pas bekend zodra er een consensus zal moeten worden bereikt na deze update. Als (bijna) iedereen het eens is vindt er geen splitsing plaats. Daarover later meer.

Lees meer hierover op Cointelegraph.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: de Bitcoins zijn weer bezig, NEM en WAVES knallen

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) handelaar overvallen in eigen huis

Jordy Schreuder

Blockstream Update: je eigen tokens op bitcoin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.