19 augustus 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Lightning Network Nieuws

Lightning Network live op mainnet Bitcoin

Lightning Network komt er aan! Lightning Labs, het developers team achter Lightning, kondigt vandaag de release van lnd 0.4-beta aan op het mainnet van Bitcoin. Dit is de eerste bèta die op het echte netwerk van Bitcoin draait. Deze release bevat onder andere een nieuwe gespecialiseerde wallet seed, betere implementatie mogelijkheden en natuurlijk een hele hoop bug fixes.  Volgens het team van van Lightning Labs is deze bèta uitgerust met de nodige veiligheidsmaatregelen om het te gaan gebruiken in de echte wereld, ‘real money usage’ dus.

Niet voor nieuwelingen

De mensen achter Lightning benadrukken dat deze release met name is bedoeld voor ontwikkelaars van toekomstige Lightning applications (Lapps) en mensen die aan de slag willen met het draaien van een node op het Lightning Network.  In deze fase van de ontwikkeling van het Lightning Network ligt de focus op de infrastructuur waar op gebouwd kan worden voor toekomstige applicaties en bedrijven die gebruik gaan maken van het netwerk.

Mocht je willen experimenteren met het Lightning Network is het aan te raden met hele kleine hoeveelheden Bitcoin aan de slag te gaan. Als het merendeel van dit bericht hocus pocus voor je is, kun je dus beter even afwachten.

De originele blogpost van Lightning Labs is hier te lezen.

Wat is Lightning Network?

Het Lightning Network moet er voor zorgen dat Bitcoin opnieuw gebruikt kan worden voor kleine transacties. Het idee is vrij simpel: het netwerk van Lightning moet een groot deel van de transacties verwerken om zo de onderlaag van het Bitcoin netwerk te ontlasten. In de praktijk betekent dit dat je een kanaal moet openen op het netwerk, daarna kun je betalen via Lightning. Wanneer jouw kanaal openstaat op het netwerk kun jij via het Lightning Network Bitcoin sturen naar anderen. De transacties worden pas verwerkt op de Bitcoin blockchain als je jouw kanaal sluit. In onze kijk op Bitcoin leggen we dit iets uitgebreider uit.

 

Foto: Flickr

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Identiteit gebruikers Metamask eenvoudig te achterhalen

Arnold Hubach

Blockchain in Cambodja #3: Lokale digitale valuta die handel stimuleert

Arnold Hubach

Fidelity richt pijlen op bitcoin en cryptomarkt

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.