1 juni 2023
Blockchain Stories
Boek Review

Review: Bitcoin en andere cryptovaluta

Het boek ‘Bitcoin en andere cryptovaluta’ is er eentje om eens lekker door te bladeren op een vrije zondag. Gert-Jan Lasterie legt in ruim 250 pagina’s de absolute basis uit van de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta. Van een uitleg van blockchains tot aan het handelen in cryptomunten, alle onderdelen waar beginners vragen over kunnen hebben worden behandeld.

Goed boek voor beginners

Eerlijk is eerlijk, het boek lag al enige tijd thuis in de boekenkast. Niet omdat het niet interessant is, maar omdat het gericht is op beginners. Toen ik echter het boek eenmaal op had gepikt ben ik er in twee middagen doorheen geknald. Het leest lekker weg en ook voor iemand die al enkele jaren actief is in het cryptowereldje komt er zo nu en dan leuke informatie voorbij. Het boek staat vol met handige (kleine maar belangrijke) tips. Denk aan: geef je cryptomunten netjes op bij de belasting en de manieren waarop je jouw bitcoin veilig op kunt slaan.

Deelnemen aan ICO’s

Bij het hoofdstuk over Initial Coin Offering (ICO) ben ik op een gegeven moment even afgehaakt. Beginnen met de zin ‘Nog een manier om geld te verdienen met cryptovaluta is door deel te nemen aan ICO’s’ zet voor mij persoonlijk een beetje de verkeerde toon. In de loop van het hoofdstuk wordt het gelukkig nog wel wat genuanceerd. Zelf zou ik beginners én experts afraden om met grote verwachtingen in ICO’s te duiken. Je kunt vaak op een later tijdstip, na de crowdfunding, nog tegen een prima prijs instappen. Een afwachtende houding voorkomt teleurstellingen en grote verliezen. De uitleg van het principe van een ICO is verder wel erg duidelijk in het boek.

Structuur

Aan het begin van elk hoofdstuk vind je een leeswijzer. Aan de hand van deze simpele oplossing kun je zaken overslaan waar je alles al van weet of waar je even geen zin in hebt. Op deze manier is het boek voor iedereen leesbaar gemaakt. Ook is het handig om nog eens naar terug te bladeren als je even snel wat op wil zoeken. Al is er natuurlijk ook altijd nog het internet als je iets niet helemaal snapt of vergeten bent. Dat is natuurlijk altijd een dingetje met boeken als deze: het internet is vaak relevanter.

Enthousiast en lekker geschreven

Aan alles in het boek merk je dat de schrijver erg enthousiast is over bitcoin en de cryptospace. De hoofdstukken lezen lekker weg en het is vlot geschreven. Het boek benadrukt ook heel sterk dat we echt pas net begonnen zijn. De wereld ziet er nu in begin 2019 al anders uit dan toen het boek in 2018 werd uitgebracht. Toch is de meeste informatie in het boek nog steeds relevant. Als je opzoek bent naar een leuk boek waarin de basis van de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta wordt uitgelegd is dit echt een aanrader.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Review: The Bitcoin Standard

Robin Heester

Review: Blockchain Revolutie

Robin Heester

Waves Wallet Review voor Android en iOS

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.