Blockchain Stories
Image default
Review Technische Analyse

HaasBot Review: Een goede trading bot?

Zoveel mogelijk trades pakken en geen entries missen. Dat is wat iedereen graag zou willen. Wanneer je de ideale strategie voor jezelf hebt gevonden wil je deze ook zoveel mogelijk gaan gebruiken. Helaas kun je niet alle entries pakken en is het onmogelijk om 24/7 de charts in de gaten te houden. Dat is zo als je het allemaal zelf moet doen. Maar gelukkig zijn er tools ontwikkeld om dit toch mogelijk te maken, zogenoemde bots. Eentje daarvan is HaasBot (haasonline.nl). En die bespreken we vandaag.

Wie of wat is HaasBot?

Een hypermoderne manier van traden, dat is wat je HaasBot zou kunnen noemen. Een door Stephan de Haas opgezet idee in Januari 2014, is uitgegroeid tot een van de bekendste trading tools binnen de cryptocurrency. HaasBot, ook wel HaasOnline Trading Engine of in het kort HTS is een tool die is ontwikkeld om traden geheel te automatiseren. Een robot die 24/7 de markten in de gaten kan houden en trades kan maken op de manier waarop je het zelf ook zou doen. Hierdoor kun je potentiƫle missers opvangen en zoveel mogelijk traden. Klinkt goed, toch?

HaasBot streeft ernaar om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn voor zowel beginners als gevorderden. Ze hebben een zeer uitgebreide Wiki waarbij ze je met elke stap de weg wijzen. Inmiddels ondersteunen ze 21 exchanges waaronder Binance, Bitfinex, Bitmex, Kraken en alle overige grote bekenden. Om een betere kijk te krijgen hoe het allemaal werkt, kregen we de mogelijkheid om HaasBot uit te testen. Onbeperkt toegang om dit stukje software eens goed uit te proberen.

Van installatie tot trades

HaasBot prijzen
HaasBot prijzen

Na het aanschaffen van de HTS software licentie, welke niet duur is voor hetgeen wat je ervoor krijgt, kun je al snel aan de slag met de installatie van de bot. HaasBot biedt meerdere soorten licenties aan met daarbij de meest uitgebreide licentie voor 0.32 BTC per jaar. Dat zou in theorie makkelijk terug te verdienen zijn wanneer je er een jaar de tijd voor hebt. Uiteraard afhankelijk van de inleg waarmee de bot kan traden en het succes dat je hebt met je trading strategie.

Zoals gezegd is de installatie vrij eenvoudig en je hebt de bot al snel aan het draaien. Wanneer je het installeert op een Windows of MacOS machine dan is het slechts een kwestie van de app downloaden en starten. De installatie op bijvoorbeeld een Linux VPS kost een paar commands maar draait dan ook snel. Het enige wat dan nog rest is de licentie code invoeren en bijvoorbeeld de API keys van de cryptobeurzen. Daarna kun je beginnen met het starten/maken van de bots.

En dan gaan we traden!

HaasBot de eerste start
HaasBot de eerste start

Het makkelijke gedeelte is snel achter de rug; de installatie. Ondanks dat er heel veel tools zijn die je kunnen helpen bij de setup van HaasBot, was het voor mij een beetje teveel. Er zijn enorm veel opties. Dat is wel positief, maar dit maakt het in het begin ook een beetje overweldigend. En waar start je dan? De tip die ik je daar bij kan geven is inlezen, youtube filmpjes kijken en nadenken hoe je jouw trading strategie zo simpel mogelijk kan implementeren in de bot. Wanneer je dat doet, kan het een heel stuk schelen met het opzetten en kun je veel sneller zonder grote problemen je bot(s) aan het draaien krijgen.

Meer weten over traden en/of technische analyse? Check onze Technische Analyse blogposts.

HaasBot instellingen
HaasBot instellingen

Mede dankzij de backtesting functie welke in de bot zit, is het mogelijk om je strategieƫn te testen en te kijken hoe deze in het verleden zou hebben gepresteerd. Dit is een hele handige manier om te kijken of je strategie succesvol zou zijn geweest. Echter geldt hierbij wel een eeuwenoude regel: behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Hoe goed een strategie ook kan werken tijdens het backtesten, het kan nog steeds zijn dat deze niet goed werkt in de huidige markt.

Een bot is handig, maar niet slim…

Dat is tevens waar het meeste werk in gaat en blijft zitten, het finetunen van een goede strategie. Het is nooit zo dat wanneer je een strategie hebt gevonden dat deze ook voor altijd zal werken. De markt verandert continu en wat vorige week perfect zou werken; kan nu resulteren in verlies. Een bot is een hele goede tool om je trades te automatiseren, maar zal je niet slapend rijk maken. Dit is de grote fout die velen maken.

HaasBot strategie
HaasBot strategie

Wanneer je eenmaal een goede setup hebt, is het goed om de markt in de gaten te blijven houden. De bot volgt jouw regeltjes, maar jij moet slim genoeg zijn om deze af en toe aan de huidige markt aan te passen, om succesvol te blijven. Jij bent dus zelf verantwoordelijk voor het succes van jouw bot. Het is geen wondermiddel.

Is HaasBot een aanrader?

Volgens mij is HaasBot zeker een aanrader. Het is een ontzettend uitgebreide trading tool die enorm veel mogelijkheden heeft bij het ontwikkelen van je trading strategie en het automatiseren ervan. Tevens ondersteunen ze alle grote exchanges waarmee ze zich onderscheiden van de rest van de bots. Bij het testen van de bot kwam ik vele indicatoren tegen die niet allemaal in de goedkopere of nieuwere bots zitten. Echter zitten er altijd haken en ogen aan het automatiseren van je trades.

Is een bot wat voor jou?

Een bot is dus heel erg goed in het volgen van de door jou ingegeven regeltjes, maar is hij niet slim. Hij zal zich niet aanpassen aan de markt en kan in hele slechte verliezende trades terechtkomen. Gelukkig zijn stop losses altijd te zetten om je verlies te beperken. Maar wanneer je 100 van die trades tijdens je slaap pakt met je bot, word je minder vrolijk wakker. Test dus altijd heel erg goed, en gebruik een verstandig risico management. Wanneer je dit onder de knie hebt, en vertrouwen hebt dat je een succesvolle bot kan draaien; dan is HaasBot een hele goede kandidaat.

Interesse in de bot? Gebruik dan onze referral link voor HaasBot.

Gerelateerde artikelen

Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?

Timo Bruinsel

Wat is de kans dat BNB zijn ATH in 2024 verbreekt?

Timo Bruinsel

PEPE stijgt 100% in 30 dagen, kan PEPE het volhouden?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer