22 maart 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Digitale assets via Zwitserse bank

julius baer seba digital activa assets

Goed nieuws vanuit Zwitserland! De privat bank Julius Baer gaat de samenwerking aan met SEBA Crypto AG. Het doel van deze samenwerking is om verscheidene nieuwe (diensten voor) digitale assets (of: activa) aan haar klanten aan te kunnen bieden.

SEBA Crypto AG

SEBA Crypto AG is ook gevestigd in Zwitserland. Het is in April 2018 opgericht en het heeft het hoofdkantoor in Zug. SEBA is een pionier in de financiële markt, waarin het zich richt op de ontwikkeling van een link tussen werelden van de traditionele en de nieuwe digitale activa. Naar verwachting zal SEBA een van de eerste start-ups zijn die de wettelijke kloof tussen de traditionele en digitale assets kan dichten.

“We zijn erg trots om Julius Baer als investeerder te hebben. SEBA maakt een eenvoudige en veilige toegang tot de cryptowereld mogelijk in een volledig gereguleerde omgeving. De samenwerking tussen SEBA en Julius Baer zal ongetwijfeld waarde en voordeel creëren voor een groot deel van de klanten. “

Guido Buehler, CEO SEBA,

Julius Baer

Voor Julius Baer is SEBA dé perfecte partner om deze nieuwe markt te betreden. Dit betekent dat ze kunnen profiteren van het innovatieve platform en de capaciteiten als het gaat om de digitale assets. Hierdoor kan aan de groeiende vraag van de klanten van Julius Baer worden voldaan. De samenwerking is goedgekeurd door de FINMA, wat betekent dat de licenties dus rond zijn. Daardoor kan Julius Baer nu dus haar oplossingen voor de opslag, het versturen en het beleggen van de digitale activa dus daadwerkelijk in praktijk brengen.

“Bij Julius Baer zijn we ervan overtuigd dat digitaal activa een legitiem en duurzaam onderdeel van een beleggersportefeuille zal worden. De investering in SEBA en onze sterke samenwerking is het bewijs van de betrokkenheid van Julius Baer op het gebied van digitale assets en onze toewijding om baanbrekende innovatie beschikbaar te stellen ten voordele van onze klanten. “

Peter Gerlach, Head Markets bij Julius Baer en lid van de Raad van Bestuur van SEBA

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Blockstream Update: je eigen tokens op bitcoin

Robin Heester

BitTorrent token (BTT) 600% omhoog sinds ICO

Robin Heester

Cadeautips: Bitcoin, boeken, hardware wallets en meer

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.