Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Belangrijke week voor Ethereum: Constantinople en St. Petersburg

Ethereum staat voor een belangrijke week. Het netwerk ondergaat, normaal gesproken, deze week een grote update. Beter bekend als Constantinople (en St. Petersburg). Deze staat gepland voor aanstaande donderdag 28 februari volgens een officiële blogpost. Eerder werd de Ethereum fork uitgesteld. De Constantinople update is de eerste belangrijke stap in een lang proces naar ‘Ethereum 2.0’.

Block 7,280,000

De upgrades vinden plaats wanneer block 7,280,000 wordt gemined. Dat moment is aanstaande donderdag daar. De netwerk upgrades brengen nieuwe regels met zich mee voor iedereen die gebruik maakt van het Ethereum protocol. De meerderheid van de deelnemers aan het netwerk moeten akkoord gaan met deze upgrades. Dat lijkt te gaan gebeuren dus kan het netwerk zich opmaken voor een x aantal veranderingen.

Wat kun je verwachten van de Constantinople fork?

Als er conensus is bereikt worden de veranderingen aan het protocol uitgerold. De Constantinople upgrade brengt aanpassingen als zogenaamde Ethereum Improvement Proposals (EIPs). Deze EIPs bevatten nieuwe protocol specificaties, API’s en contract standaarden. In de officiële blogpost van Ethereum kun je precies vinden wat ze inhouden. Mensen op het netwerk die het niet eens zijn met de nieuwe veranderingen kunnen er voor kiezen de updates niet door te voeren, die zullen op een andere chain dan verder gaan. Je hoeft niet bang te zijn je ETH te verliezen als je deze hebt, ze blijven netjes op jouw adres staan. Daar verandert niks aan.

Moeilijker minen

Constantinople brengt een ‘moeilijkheids bom’ voor de Ethereum miners. De moeilijkheid gaat omhoog en het aantal ETH dat in een block zit wordt minder. Dit is bedoeld om mensen te ontmoedigen om blijven minen wanneer Ethereum overstapt naar Proof of Stake (PoS) in de toekomst.

En wat doen de St. Petersburg Upgrades?

Met de St. Petersburg Upgrades worden een aantal eerdere wijzigingen die gedaan zijn door Constantinople teruggedraaid. Dat gaat over wijzigingen op het testnet van Ethereum. Voordat Constantinople erdoor komt moeten die zaken even worden teruggedraaid. Dit vindt tegelijkertijd plaats met de andere geplande update.

Gerelateerde artikelen

Crypto trader verdient $1,17 miljoen in 2 dagen met memecoins

Thanh Lanh Tran

Hoelang duurt het voordat Bitcoin weer stijgt na de halving?

Thanh Lanh Tran

Gavin Wood introduceert JAM upgrade voor Polkadot (DOT)

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer