Blockchain Stories
Waarom Bitcoin momenteel niet kan tippen aan de NASDAQ koers
Bitcoin Nieuws

Waarom Bitcoin momenteel niet kan tippen aan de NASDAQ koers

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor veel beleggers is 2024 vooralsnog een prima jaar. De crypto koersen zijn aanzienlijk gestegen, terwijl veel aandelen hier nog een schepje bovenop doen. Onder meer de NASDAQ notering noteert record na record. Opvallend hierbij is dat Bitcoin, vooralsnog, geen gelijke tred kan houden met de NASDAQ koers.

Hoogste punt ooit

Aan de groei van de NASDAQ notering lijkt maar geen eind te komen. De koers stijgt in de afgelopen maanden nagenoeg elke dag, waardoor het hoogste punt weer eens aangetikt wordt. Voor veel beleggers is dit uitermate lucratief. Over het algemeen trekt de NASDAQ koers ook veel andere koersen mee, waardoor het gemiddelde rendement in 2024 uiterst hoog ligt.

Zoals hierboven al aangegeven, kan Bitcoin dus géén gelijke tred met de NASDAQ koers houden. Scoren bedrijven dit jaar beter dan crypto? Of is er iets anders gaande?

Groot verschil

Met name in de afgelopen week is een duidelijk verschil waarneembaar. In één week tijd daalde de Bitcoin koers met ruim 6%, terwijl de NASDAQ koers dus een nieuw record aan wist te tikken.  

Dit grote verschil uit zich duidelijk in harde cijfers. Om deze cijfers te kunnen duiden, kijken veel analisten naar de macro-economische factoren. Afgelopen week werd aangekondigd dat in Amerika in het restant van 2024 maar één renteverlaging doorgevoerd wordt. Ook werd afgelopen woensdag bekend dat de Consumentenprijsindex in Amerika beter is dan verwacht. Volgens veel analisten zijn dit de oorzaken van de dalende trend van Bitcoin. Des te opvallender is het dat de NASDAQ hier geen last van lijkt te hebben.

Dit is grotendeels toe te schrijven aan de technologie-aandelen. Veel tech bedrijven hebben sinds woensdag een flink hogere notering gekregen, mede door de positieve economische kengetallen.

Crypto specifieke factoren

Moraal van het verhaal: er zijn meerdere crypto specifieke factoren die de groei van Bitcoin belemmeren. Eén van de factoren is de winstneming van grote Bitcoin investeerders. Het analysebedrijf CryptoQuant heeft achterhaald dat veel whales hun winst hebben gepakt, nadat de Bitcoin een flinke koersstijging door mocht maken in de eerste maanden van 2024.

Dit lijkt één van de grootste oorzaken te zijn van de ietwat negatieve trend van Bitcoin. Desondanks is het onverstandig om te negatief over de Bitcoin koers te zijn. Op het moment van schrijven ligt de koers rond de $67.160. Om dat even in perspectief te plaatsen: in juni 2023 lag de koers nog op ongeveer $26.000.

In de afgelopen 12 maanden heeft de Bitcoin koers dus een flinke groei doorgemaakt van bijna 160%. Dat de NASDAQ koers nog harder gestegen is, is vooral aan het gunstige economische klimaat te danken. De kans is bovendien aanwezig dat ook de NASDAQ met een flinke correctie te maken krijgt. Net zoals dat Bitcoin mogelijk op korte termijn met een correctie te maken krijgt, zoals meerdere analisten inmiddels voorspeld hebben.

Heb je enige tijd geleden in zowel Bitcoin als de NASDAQ geïnvesteerd? Dan ben je ongetwijfeld een gelukkig man/vrouw op dit moment.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu