Blockchain Stories
Crypto analist Nicholas Merten waarschuwt: ‘Bitcoin correctie in aantocht’
Bitcoin Nieuws

Crypto analist Nicholas Merten waarschuwt: ‘Bitcoin correctie in aantocht’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto analist en handelaar Nicholas Merten heeft veelvuldig zijn mening gedeeld over Bitcoin en crypto. Dit doet hij succesvol, getuige het aantal abonnees op zijn YouTube kanaal: meer dan 509.000 abonnees.

Op 11 juni 2024 zette hij een video op zijn kanaal online waarin hij waarschuwt voor een aanzienlijke correctie van de Bitcoin koers.

Neerwaartse trend onvermijdelijk

In zijn YouTube video deelt Nicholas Merten zijn eerlijke, doch harde, mening over de Bitcoin koers. Uiteraard wil elke crypto-investeerder horen dat de koers gaat stijgen, maar volgens Nicholas Merten zijn er belangrijke signalen die niet genegeerd mogen worden. In zijn video zegt hij onder meer het volgende:

Ik denk dat er een aantal belangrijke waarschuwingssignalen zijn die mensen momenteel negeren. Er is veel zelfgenoegzaamheid op de markt en veel mensen zijn niet voorbereid op een grote correctie die hier de komende twee weken heel goed zou kunnen plaatsvinden.

Nicholas Merten

Eén van de voornaamste waarschuwingssignalen is de koerswaarde van $71.500 tot $72.500. Bitcoin is er vooralsnog niet in geslaagd om een dagsluiting tussen- of boven deze waarden te noteren.

Daarover is Nicholas Merten ook vrij duidelijk:

Elke keer dat we hier tussen de $71.500 en ongeveer $72.500 kwamen, was dit een bereik waarin de koers voortdurend werd gecorrigeerd.

Nicholas Merten
Source Nicholas Merten YouTube
Bron: Nicholas Merten/Youtube

Veel Bitcoin whales actief

Uit de analyse van Nicholas Merten blijkt dat er veel Bitcoin whales actief zijn. Dit baseert hij op de volgende factoren:

  • Sinds maart van dit jaar heeft de Bitcoin koers al meer dan 3 maanden het hoogste punt ooit van de voorgaande cyclus bereikt.
  • In de afgelopen drie maanden schommelt de Bitcoin koers in dezelfde prijsklasse.

Deze factoren duiden volgens Nicholas Merten op de aanwezigheid van veel Bitcoin whales. Deze whales hebben een grote hoeveelheid BTC in bezit en wachten op het moment om BTC tegen een (veel) hogere koers te verkopen. Merten geeft echter aan dat dit nog lange tijd kan duren. Op basis van zijn algehele analyse kan hij stellen dat een correctie eigenlijk onvermijdelijk is. Er zijn té veel waarschuwingssignalen, aldus Merten.

Positieve Amerikaanse economische cijfers

Nicholas Merten publiceerde op 11 juni bovenstaande video. Op dat moment was onder meer de Consumentenprijsindex (CPI) uit Amerika nog niet bekend. Dit cijfer is op 12 juni gepubliceerd en bleek (veel) beter dan verwacht. Juist door deze publicatie is het goed mogelijk dat de analyse van Merten niet uit gaat komen.

Macro economische factoren blijken van grote invloed te zijn op de Bitcoin koers. Doordat de huidige publicaties uit Amerika behoorlijk positief zijn, kan dit zomaar een opmars zijn van een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers.

Desondanks toont Merten duidelijk aan dat er inderdaad waarschuwingssignalen in de markt aanwezig zijn. De Bitcoin koers lijkt op een kantelpunt te zitten, waarbij in de komende weken moet blijken welke kant de koers precies op gaat kantelen. Als het aan de vele Bitcoin whales ligt, gaat de koers uiteraard fors omhoog. Onderschat echter niet de door Nicholas Merten genoemde waarschuwingssignalen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu