Blockchain Stories
Finst handelsvolume groeit 875% en lanceert institutionele cryptodienst
Crypto Exchange Nieuws

Finst handelsvolume groeit 875% en lanceert institutionele cryptodienst

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Nederlandse crypto broker Finst heeft een nieuwe cryptodienst gelanceerd gericht op institutionele klanten. Hiermee kunnen bedrijven en instellingen toegang krijgen tot cryptodiensten, zoals het handelen van crypto, staking en het veilig bewaren.

Finst zag een groei van 875% in handelsvolume tussen het eerste kwartaal van 2023 en het eerste kwartaal van 2024.

Wat biedt Finst Institutional?

Finst Institutional is een crypto oplossing voor banken, fintechs, brokers en liquiditeitsverschaffers. Het platform stelt deze bedrijven of instellingen in staat om meer dan 110 verschillende cryptovaluta’s te verhandelen, te bewaren, te beheren en te staken. Dit alles gebeurt via één enkele integratie, waardoor de noodzaak voor meerdere dienstverleners en complexe integraties komt te vervallen. Bovendien helpt het de kosten en risico’s aanzienlijk te verminderen.

Bedrijven of instellingen die toegang willen tot cryptodiensten moeten vaak gebruikmaken van meerdere serviceproviders, wat kan leiden tot hoge kosten en verhoogde risico’s. Finst biedt een alles-in-één oplossing die deze problemen aanpakt.

De CEO en mede-oprichter van Finst, Julien Vallet, benadrukt het belang van transparantie en beste uitvoering binnen de crypto industrie. Hij stelt dat de verbindingen van Finst met meerdere liquiditeitslocaties klanten in staat stellen te profiteren van zeer nauwe spreads, ongeacht de ordergrootte of marktschommelingen.

Onze connecties met vele liquiditeitslocaties stellen onze klanten in staat te profiteren van zeer nauwe spreads, ongeacht de ordergrootte en marktschommelingen, en om kapitaal efficiënt in te zetten en te beheren tussen locaties vanuit één hoofdaccount.

Julien Vallet, CEO & mede-oprichter

Daarnaast biedt Finst een bewaringstechnologie met behulp van Fireblocks en een samenwerking met de Nederlandse bank Bunq om de activa van klanten veilig te stellen. Het is echter niet bekend of de activa ook verzekerd is tegen eventuele hacks.

Finst biedt een scala aan diensten voor verschillende soorten instellingen. Banken kunnen hun klanten een volledig pakket aan cryptodiensten aanbieden, terwijl fintechs en brokers eenvoudig crypto oplossingen kunnen integreren via één API.

Finst biedt ook flexibele staking opties voor bedrijven, waarmee klanten tot 10% APY kunnen verdienen zonder lock-up periodes.

Er blijft gewerkt worden aan het Finst platform, zo lanceerden zij onlangs limietorders.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu