Blockchain Stories
Finst lanceert limietorders op het platform
Crypto Exchange Nieuws

Finst lanceert limietorders op het platform

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto broker Finst heeft limietorders op het platform gelanceerd. Met deze toevoeging krijg je meer controle over je aan- en verkopen, aangezien je zelf kan bepalen tegen welke prijs je dat doet. Vaak zijn de handelskosten bij limietorders een stuk lager, omdat je bijdraagt aan het opvullen van het orderboek.

Finst is een relatief nieuwe crypto broker en nog vol op in ontwikkeling. Om die reden zie je nieuwe features op Finst, die al jaren op Bitvavo of Bybit beschikbaar zijn.

Wat is een limietorder?

Een limietorder is een order type waarmee je aangeeft dat je een bepaalde cryptocurrency wilt kopen of verkopen tegen een door jou bepaalde prijs. Stel je voor dat je Bitcoin wil kopen en je zet een limietprijs van €63.000. Je order wordt dan alleen uitgevoerd als de marktprijs €63.000 is. Wil je daarna BTC verkopen met een limietprijs van €64.000, dan wordt je order automatisch uitgevoerd zodra de marktprijs dit niveau bereikt.

Het instellen van een limietorder zorgt ervoor dat je meer controle krijgt over wanneer je order wordt uitgevoerd. Daarnaast betaal je bij de meeste crypto exchanges een lagere fee, omdat je het orderboek vult (market maker). Dit is bij Finst niet het geval.

Voordelen van limietorders

Limietorders bieden tal van voordelen voor actieve beleggers. Een van de grootste pluspunten is de mogelijkheid om marktkansen te benutten zonder constant de markt te hoeven volgen. Door je prijs vooraf vast te leggen, handel je automatisch wanneer de markt jouw doel bereikt. Dit geeft je meer controle over je beleggingsstrategie en kan helpen bij het optimaliseren van je winsten.

Een ander voordeel is de flexibiliteit in de geldigheid van je orders. Op Finst kun je kiezen uit drie verschillende geldigheidsopties:

  • Good Till Cancelled (GTC): Je order blijft open totdat deze wordt uitgevoerd of totdat jij deze annuleert.
  • Einde van de dag: Je order verloopt aan het eind van de handelsdag.
  • Aangepaste datum: Je bepaalt zelf tot wanneer je order actief blijft.

Deze opties geven je de mogelijkheid om je handelsstrategieën nauwkeurig af te stemmen op je persoonlijke doelen en marktverwachtingen.

Nadelen en aandachtspunten

Hoewel limietorders veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Een limietorder biedt geen garantie dat je order wordt uitgevoerd. Als de marktprijs jouw limietprijs niet bereikt of als de gevraagde hoeveelheid niet beschikbaar is, blijft je order onuitgevoerd. Dit kan betekenen dat je soms marktkansen mist.

Daarnaast is het belangrijk om je openstaande orders actief te monitoren. De markt kan snel bewegen en het kan zijn dat je jouw strategie moet aanpassen. Het orderboek, waarin alle koop- en verkooporders staan, kan je hierbij helpen door inzicht te geven in de huidige marktverhoudingen.

Al met al is dit een stapje dichterbij voor Finst om een volwaardige crypto broker te worden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu