Blockchain Stories
Bitcoin wordt massaal geruild voor memecoins, DOGE de grote winnaar?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin wordt massaal geruild voor memecoins, DOGE de grote winnaar?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds 23 mei is de prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) rustig aan het consolideren boven de $67.000. Door de toename aan aanbod door de Mt Gox beurs verschuiven sommige handelaars hun focus naar memecoins, vooral naar legacy memes zoals Dogecoin (Ticker: DOGE).

Volgens het in Singapore gevestigde crypto handelsbedrijf QCP Capital verschuiven handelaars hun focus naar legacy memecoins.

Handelaars verschuiven hun focus naar meme tokens met hogere beta zoals Shiba Inu (SHIBA), Dogecoin (DOGE) en Pepe (PEPE), die dubbele cijfers (10-20%) hebben behaald en in de top 10 staan qua open interest.

QRP Capital

Toename in open interest voor memecoins

Naar aanleiding van dit sentiment hebben wij de gegevens bekeken van Coinalyze. Deze gegevens toonden aan dat Pepe (Ticker: PEPE) en Floki (Ticker: FLOKI) een stijging in open interest hebben geregistreerd in de afgelopen 24 uur. 

image 106
Bron: Coinalyze

Bij deze gegevens zagen we wel dat de OI van Dogecoin negatief was op het moment van schrijven, met een daling van ongeveer 4,9%, wat een sterk korte termijn herstel voor DOGE zou kunnen vertragen.

Ziet DOGE daadwerkelijk een korte termijn herstel?

Voor degenen die niet bekend zijn, volgen open interest (OI) rates geopende futures contracten samen met het geld dat erin of eruit stroomt. Een stijgende OI duidt op een bullish sentiment, terwijl een dalende OI een bearish sentiment benadrukt.

De OI van Dogecoin is sinds 27 mei aan het dalen en was onder de $890 miljoen op het moment van schrijven. De daling gaf een onderliggend bearish sentiment weer voor de prijsvooruitzichten van DOGE. De neerwaartse spot CVD (Cumulative Volume Delta) demonstreerde verder het marktvoordeel van verkopers sinds 27 mei.

DOGE zijn koers ging richting een belangrijk kortetermijn support niveau rond $0,0148. Een opleving in de korte termijn vraag zou DOGE richting de korte termijn aanbod op $0,175 of $0,2 kunnen duwen.

image 107
Bron: TradingView

De onder gemiddelde readings op de RSI (Relative Strength Index) en CMF (Chaikin Money Flow) betekenen dat een hertest van het vaargebied, gemarkeerd door cyaan, mogelijk was.

Als dat zo is, zou een stijging in OI het bovenstaande herstel en omkeer scenario kunnen bevestigen. Echter, een doorbraak onder $0,15 zou DOGE kunnen slepen naar de driemaandelijkse ondersteuning op $0,13.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu