Blockchain Stories
Ripple CEO: ‘XRP, Solana en Cardano ETFs onvermijdelijk na ETH ETF’
Nieuws

Ripple CEO: ‘XRP, Solana en Cardano ETFs onvermijdelijk na ETH ETF’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft voorspeld dat er binnenkort een lancering aan zit te komen van XRP, Solana en Cardano ETFs. Wel verwijst hij daarbij naar de mogelijke hindernissen in de regelgevend, die de Bitcoin en Ethereum ETFs ook gezien hebben. 

Brad Garlinghouse over ETFs

In een interview bij Bloomberg heeft Brad Garlinghouse het een en ander gezegd over ETFs. Zo heeft hij het kort gehad over de goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETFs, om vervolgens een voorspelling uit te brengen over XRP, Solana en Cardano ETFs. Op YouTube deelde Bloomberg het interview:

Garlinghouse ziet veel beren op de weg wat betreft regelgeving. Zo hebben de Bitcoin en Ethereum ETFs al veel hindernissen ondervonden voordat ze goedgekeurd werden. Daarbij liet de CEO zich horen over de uitdagingen op het gebied van regelgeving in de Verenigde Staten. 

Daarbij had hij het ook over de dubbelzinnige status van Ethereum. Tot op de dag van vandaag is het door de SEC nog niet vastgesteld of Ethereum een effect of een grondstof is. 

Aanstaande lancering van extra ETFs

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft een voorspelling gedaan over de aanstaande lancering van XRP, Solana en Cardano ETFs, na de recente goedkeuring van Ethereum ETFs door de Amerikaanse SEC. Hij versterkte het optimisme op de markt en liet weten dat obstakels wat betreft regelgeving louter ‘verkeersdrempels’ zijn. 

Hier voegde hij aan toe:

“Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is en het onvermijdelijk is dat er een XRP ETF, een Solana ETF en een Cardano ETF komt, en dat is geweldig!”

Ook verklaarde hij dat Ripple XRP ETFs ‘zeker zal verwelkomen’. Ook besprak hij de mogelijke lancering van meerdere ETFs op basis van verschillende tokens. Hierbij merkte hij op dat dit ‘de risico’s zal diversifiëren’ voor beleggers. 

Onzekerheden over regelgeving in de VS

Garlinghouse erkende ook dat er nog veel onzekerheden over regelgeving zijn in de Verenigde Staten. Zo erkende hij de uitdagingen die de Bitcoin en Ethereum ETFs ondervonden en anticipeerde hij op soortgelijke uitdagingen voor andere spot crypto ETFs. 

Zo liet Garlinghouse zich ook horen over de dubbelzinnige aard van de Ether:

“Gary Gensler is naar het Congres geroepen, en op de vraag of Ether een effect is, zal hij geen antwoord geven. Toch benadrukt hij dat de regels heel duidelijk zijn en niet hoeven te worden bijgewerkt.”

Nadat de Ethereum ETFs zijn goedgekeurd wordt er door verschillende experts voorspelt dat er meer crypto ETFs aan zitten te komen. Vooral Solana wordt door veel experts gezien als de volgende ETF. Of dit ook daadwerkelijk het geval gaat zijn, is iets wat alleen de toekomst ons kan vertellen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu