Blockchain Stories
Bloomberg analist: ‘BlackRock ETH ETF lancering mogelijk eind juni’
Altcoin Ethereum Nieuws

Bloomberg analist: ‘BlackRock ETH ETF lancering mogelijk eind juni’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

BlackRock heeft haar Ethereum ETF aanvraag geactualiseerd. Hierdoor heeft Bloomberg analist Eric Balchunas een mogelijke lancering tegen het einde van juni voorspelt. 

BlackRock heeft haar S-1 aanvraag voor een spot Ethereum ETF bijgewerkt. Hierdoor zijn er nieuwe details onthuld, die voor extra optimisme op de crypto markt hebben gezorgd. 

Eerste investering in de ETF

De gewijzigde S-1 aanvraag maakte bekend dat een ‘Seed Capital Investor’ 400.000 aandelen van de aangevraagde ETF heeft gekocht: 

“Op 21 mei 2024 kocht de Seed Capital Investor 400.000 aandelen voor $25,00 per stuk.”

Dit heeft ervoor gezorgd dat de intrinsieke waarde van het fonds op $10 miljoen is gekomen. De ETF zorgt ervoor dat het mogelijk is om activa in te wisselen voor fiatgeld of Ether, in afwachting van goedkeuring door de toezichthouder. 

Bloomberg analist is positief

Bloomberg analist Eric Balchunas is erg positief en ziet de update als een teken voor een mogelijke lancering in juni. Deze update volgt op de recente goedkeuring door de SEC van verschillende Ethereum ETFs, waardoor het vertrouwen van de markt groot is. 

Op het moment is BlackRock het grootste beursgenoteerde Bitcoin fonds geworden en overtreft het bedrijf Grayscale. Dinsdag bereikte de Bitcoin ETF van BlackRock bijna $20 miljard aan AUM (beheerd vermogen). Dit maakt de ETF het grootste Bitcoin fonds van de wereld. Sinds januari heeft het fonds ruim $16 miljard aan netto-instroom aangetrokken. 

Het succes van de Bitcoin ETF van BlackRock en de vooruitgang op het gebied van de Ethereum ETFs laat zien hoe crypto producten in de traditionele financiële sector steeds verder geaccepteerd worden. Ook het optimisme van Balchunas weerspiegelt het vertrouwen van de markt in dergelijke producten. De goedkeuring van de SEC van de Ethereum ETFs markeert een belangrijke mijlpaal voor de crypto markt. 

Crypto gemeenschap enthousiast over mogelijke lancering

De bijgewerkt S-1 aanvraag en de mogelijke lancering in juni hebben ervoor gezorgd dat de crypto gemeenschap enthousiast is. Nu veel problemen op het gebied van regelgeving worden aangepakt en er grote initiële investeringen zijn gedaan, lijkt de lancering er snel aan te komen. 

De succesvolle Bitcoin ETF en de verwachte Ethereum ETF van BlackRock onderstrepen de toewijding van het bedrijf aan de crypto markt. Ook toont de markt een sterke institutionele interesse in het crypto ETF aanbod van BlackRock. 

De opwinding op de markt is flink gestegen door de bijgewerkte S-1 aanvraag en de verwachting van Balchunas. De kans is groot dat dit erg positief is voor de lancering van de Ethereum ETF. Bij de lancering kan dit ervoor zorgen dat er een ongeëvenaarde instroom te zien is. 

Hoe dan ook, deze lancering zal er in ieder geval zorgen dat er een bredere acceptatie van crypto in de traditionele financiële markt zal zijn. Ook biedt dit de mogelijkheid voor reguliere beleggers om veiliger te investeren in crypto. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu