Blockchain Stories
Ethereum whales investeren in ETH bij $3.7k, nu investeren?
Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum whales investeren in ETH bij $3.7k, nu investeren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) investeerders raakten vorige week opgewonden toen de prijs van Ethereum opnieuw boven $3,85k uitkwam. Ethereum kon zijn momentum echter niet vasthouden en daalde al snel weer. Ondertussen namen whales de kans om meer ETH in te slaan.

Interesse in Ethereum groeit

ETH beleefde vorige week een achtbaanrit toen het op 27 mei boven de $3,85k uitkwam. Alleen snel kwam het bearish sentiment waardoor de waarde daalde. Het was interessant om op te merken dat de goedkeuring van de ETH ETF geen substantiële groei voor de munt kon stimuleren in de afgelopen week.

Volgens onze ETH koers steeg de ETH met ongeveer 2,01% in de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven was de ETH koers $3.732,36 met een marktkapitalisatie van meer dan $448 miljard. Terwijl de prijsvolatiliteit van de token hoog bleef, maakten whales hun zet.

Whales accumuleren Ethereum

Ali, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij opmerkte dat er een aanzienlijke toename was van Ethereum wallets die meer dan 10.000 ETH bezitten. Deze toename in het aantal wallets suggereerde dat whales zich verplaatsen van een distributiefase naar een accumulatiefase.

Naar aanleiding van onze analyse van data van Glassnode zagen we een andere metric die wees op een toename van accumulatie. Het saldo van Ethereum op beurzen daalde aanzienlijk op 30 mei, wat wijst op een hoge koopdruk.

image 107
Bron: Glassnode

De keerzijde van het verhaal

Hoewel de hierboven genoemde data suggereerde dat investeerders ETH aan het kopen waren, zagen we bij data van CryptoQuant een ander verhaal. Volgens onze analyse van deze data was de netto storting van Ethereum op beurzen hoog vergeleken met het zeven-daags gemiddelde, wat wijst op een stijging van de verkoopdruk.

Bovendien was de Coinbase Premium van ETH rood. Dit betekende duidelijk dat de verkoopstemming dominant was onder Amerikaanse investeerders. Een mogelijke reden hiervoor zou kunnen zijn dat ETH overbought was. Zowel de Relative Strength Index (RSI) als de stochastische indicator van ETH bevonden zich in overbought posities.

image 108
Bron: CryptoQuant

Naar aanleiding hiervan analyseerden we vervolgens de dagelijkse grafiek van Ethereum om te zien hoe deze verandering in koop- en verkoopdruk de prijs de komende dagen zou kunnen beïnvloeden.

Technische analyse van Ethereum

De technische indicator MACD toonde de mogelijkheid van een bearish crossover. De Money Flow Index (MFI) registreerde een lichte daling. Volgens de Bollinger Bands bevond de prijs van ETH zich in een zeer volatiele zone en lag nog steeds ruim boven het 20-daags Simple Moving Average (SMA).

image 109
Bron: TradingView

Daarom, als de prijsdaling doorgaat, zou ETH eerst kunnen dalen naar zijn 20-daags SMA voordat het herstelt. Niettemin zag de Chaikin Money Flow (CMF) er bullish uit toen deze noordwaarts ging. Dit zou ETH eerder dan verwacht in staat kunnen stellen om boven zijn weerstand van $3.800 uit te breken.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu