Blockchain Stories
Whales momenteel actief in de memecoin markt
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Naar aanleiding van onze analyse van Shiba Inu (Ticker: SHIB) en Pepe (Ticker: PEPE) zagen we dat er aanzienlijke stortingen op beurzen werden gedaan door bepaalde wallets.

Deze stortingen suggereren mogelijk verhoogde verkoopdruk of voorbereiding op handel. Ondanks deze zware instromen vertelt de algehele markt van deze memecoins echter een ander verhaal.

Whales maken enorme stortingen

Volgens gegevens van Spot On Chain waren er twee significante whale transacties waarbij bijna $26 miljoen aan Shiba Inu en Pepe werden gestort op de Binance beurs. Specifiek stortte de Shiba Inu whale meer dan 1 biljoen SHIB, ter waarde van meer dan $18 miljoen. Dit bedrag vertegenwoordigde alle SHIB die dit specifieke adres had verworven. De gegevens onthulden verder dat dit adres de tokens in 2023 had verworven en ongeveer 79% winst realiseerde uit de verkoop.

De gegevens van Spot On Chain benadrukten ook dat een andere whale 700 miljard PEPE, ter waarde van meer dan $7,8 miljoen, op de Binance beurs had gestort. Ondanks deze grote storting hield deze whale nog eens 800 miljard tokens, geschat op meer dan $9 miljoen. Interessant genoeg gaven de gegevens aan dat het adres ongeveer 15% verlies leed op de resterende PEPE.

Analyse van de dagelijkse stroom

Als we kijken naar de beursstroomgegevens voor Shiba Inu op Santiment, zagen we een significante piek in instroom op 24 juni. De grafiek toonde aan dat het instroomvolume meer dan 1,7 biljoen SHIB was. Omgekeerd was het uitstroomvolume die dag aanzienlijk lager, rond de 800 miljard.

Op het moment van schrijven lijkt de situatie omgekeerd, met uitstroom die nu de instroom overtreft. Het uitstroomvolume was ongeveer 840 miljard, vergeleken met een instroom van ongeveer 230 miljard.

De analyse van de beursstroomdynamiek van Pepe presenteert een interessant scenario. Op 24 juni overtrof de instroom naar beurzen de uitstroom aanzienlijk, met meer dan 1,4 biljoen tokens die beurzen binnenkwamen, vergeleken met minder dan 900 miljard die vertrokken.

image 210
Bron: Santiment

De huidige situatie is vergelijkbaar met die van SHIB, met uitstroom die nu de instroom overtreft. De laatste gegevens tonen aan dat meer dan 2 biljoen tokens de beurzen hebben verlaten, terwijl de instroom bijna 920 miljard is.

image 210 1
Bron: Santiment

Bearish sentiment blijft nog wel aanhouden

De analyse van Pepe op een dagelijkse grafiek geeft veelbelovende trends aan als het gaat om prijsbewegingen. Zo registreerde PEPE op 24 juni een stijging van 3,50%, verhandeld op ongeveer $0,0000113.

image 210
Bron: TradingView

Dit positieve momentum voortzettend, zag het nog een stijging van meer dan 3%, tot ongeveer $0,000016 op het moment van schrijven. Ondanks deze winsten bleef de Relative Strength Index (RSI) onder de neutrale lijn, wat aangeeft dat er technisch gezien nog steeds een bearish sentiment is.

image 211
Bron: TradingView

De recente analyse van Shiba Inu presenteert een meer uitdagende marktsituatie in vergelijking met de optimistische trends in Pepe. De grafiek geeft aan dat Shiba Inu afsloot met een verlies van 2,80%, waarbij de prijs daalde tot ongeveer $0,0000170. Sindsdien heeft het een lichte stijging gezien, verhandeld op ongeveer $0,0000171.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu