Blockchain Stories
Memecoins keren de bearish markttrend om
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Memecoins keren de bearish markttrend om

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bearish, bearish en nog eens bearish. De afgelopen weken zijn het zware tijden voor de cryptomarkt. Nagenoeg elke cryptocoin had last van een bearish sentiment, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Voor de memecoins althans. De verschillende memecoins weten de bearish markttrend om te keren tot indrukwekkende groeicijfers. Iets waar alle Bitcoin investeerders jaloers om zullen zijn.

Grote verschillen waarneembaar

In de huidige cryptokoersen zijn vooral grote verschillen waarneembaar. De Bitcoin koers is net boven de $60.000 geklommen, terwijl de Ethereum koers vandaag een lichte stijging kent. Dat laatste geldt ook voor memecoins zoals Shiba Inu. Deze memecoin kende in de afgelopen 24 uur een stijging van slechts 0,15%.

Er zijn echter ook memecoins dus een flinke stijging doormaken. Dit geldt deels voor Dogecoin. Deze memecoin maakte in de afgelopen 24 uur een stijging van 2,4%. Niet indrukwekkend, maar toch iets waar zowel Bitcoin als Ethereum niet aan kunnen tippen.

Tegelijkertijd zijn er ook een paar memecoins die winsten in de dubbele cijfers boeken. Dit geldt bijvoorbeeld voor POPCAT. Deze memecoin, gebaseerd op het Solana netwerk, maakte een groei van maar liefst 50% door. Ook Mog Coin kende een indrukwekkende groei van 39% in de afgelopen 24 uur. Allen verkrijgbaar bij Bybit.

Verder maakte Apu Apustaja (APU) een indrukwekkende groei door, zoals uit onderstaande tweet van CompareMarketCap blijkt. Dit token is verkrijgbaar bij MEXC, maar let wel op het hogere risico dan bij reguliere memecoins.

Waarom stijgen memecoins wel?

Het is een opvallende trend dat memecoins op dit moment wel stijgen. Komt dit wellicht doordat investeerders proberen om toch ergens winst te pakken? Of komt het wellicht doordat investeerders een alternatief voor Bitcoin kiezen? Van alles kán mogelijk zijn.

Feit is dat memecoins in principe nooit afgeschreven moeten worden. Hoe onzinnig de coins ook zijn, is het toch al tijd mogelijk om met memecoins veel geld te verdienen. Tijdens de recente dip gaven meerdere analisten aan dat je zover mogelijk bij memecoins vandaan moet blijven. Die analisten lijken nu toch echt ongelijk te krijgen, aangezien de memecoins juist wél hard groeien.

Goed is wel om te beseffen dat dit niet voor alle memecoins geldt. Ook is het goed om te beseffen dat memecoins ontzettend volatiel zijn. Ze kunnen vandaag met 50% stijgen en morgen weer met 70% dalen. Onder aan de streep heb je er dan alsnog niks aan, behalve als je héél goed kunt timen. Overigens is dit géén beleggingsadvies vanuit onze kant dat je in memecoins moet investeren. Je moet altijd goed onderzoek doen naar de digitale valuta’s en op basis daarvan je eigen investeringen bepalen.

Wat heeft de markt ons te bieden?

In de huidige markt zijn vooral veel tegenstrijdige geluiden te horen. Sommige analisten geven aan dat Bitcoin een verdere crash door gaat maken, waardoor waarschijnlijk alle altcoins ook getroffen gaan worden. Andere analisten denken juist dat de verschillende crypto koersen inmiddels wel hun dieptepunt aangetikt hebben.

Uit de afgelopen weken blijkt in ieder geval wederom dat timing belangrijk is. Ook kan het nooit kwaad om af en toe je winst te pakken. De cryptomarkt is en blijft volatiel.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu