Blockchain Stories
Cardano analyse: Kan de stijgende DEX activiteit ADA redden?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano analyse: Kan de stijgende DEX activiteit ADA redden?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) holders hadden het de afgelopen week zwaar doordat de prijzen daalden. Wel zag men bij de DeFi sector een toename van interesse, waardoor we dit zeker verder zijn gaan analyseren.

Staat van DeFi

Het dagelijkse handelsvolume op de DEX (Decentralized Exchange) van ADA overtrof 23,9 miljoen ADA. Ondanks deze stijging in DEX volumes, is de TVL (total value locked) van ADA sterk gedaald.

Uit gegevens van Artemis bleek dat de TVL voor Cardano daalde van $429 miljoen naar $225 miljoen. Deze daling in TVL zou veroorzaakt kunnen zijn door het gebrek aan interesse in dApps op het Cardano netwerk.

image 110

Impact van NFT handel

Een andere factor die Cardano negatief zou kunnen beïnvloeden, zijn de NFT handelstransacties op het netwerk. De afgelopen maand zagen populaire NFT’s op het Cardano netwerk een enorme daling in prijs en het totale volume van de verhandelde NFT’s.

image 110

Een afnemende interesse in het ecosysteem van Cardano zou het protocol ernstig kunnen treffen en een negatieve impact kunnen hebben op de koers van ADA. Op het moment van schrijven werd ADA verhandeld op $0,4480.

De afgelopen weken vertoonde de prijs van ADA meerdere lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten, wat duidt op een bearish trend. Na deze daling handelde de prijs van ADA tussen de $0,51 en $0,42.

Het $0,51 niveau werd meerdere keren getest tijdens deze periode. Als de prijs van ADA het $0,51 niveau opnieuw test en verzwakt, is er een mogelijkheid van een omkering in de prijsontwikkeling.

Technische indicatoren ondersteunen geen bullish trend

Op het moment van schrijven ondersteunen de indicatoren echter niet de bullish trend voor ADA. De RSI (Relative Strength Index) voor ADA daalde aanzienlijk, wat duidt op een afnemend bullish momentum. Bovendien daalde de CMF (Chaikin Money Flow) voor Cardano ook aanzienlijk, wat aangeeft dat de geldstromen naar ADA significant zijn afgenomen.

image 111

Huidige staat van ADA

Een andere zorgwekkende factor voor ADA is de dalende snelheid. Een afnemende snelheid impliceert dat de frequentie waarmee ADA werd verhandeld de afgelopen dagen aanzienlijk is afgenomen.

Daarnaast is de MVRV ratio voor ADA aanzienlijk gedaald, wat impliceert dat de winstgevendheid van de meeste adressen is afgenomen. De Long/Short ratio voor ADA is ook aanzienlijk gedaald, wat aangeeft dat het aantal lange termijn adressen dat ADA vasthoudt, is afgenomen.

image 111 1

Hoewel er enige positieve ontwikkelingen zijn in de DeFi activiteit op het Cardano netwerk, blijven er aanzienlijke uitdagingen en bearish signalen voor de prijsbeweging van ADA. Investeerders moeten voorzichtig blijven en zowel de technische als fundamentele factoren in overweging nemen bij hun beslissingen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu