Blockchain Stories
Ethereum ETF Staking: Novogratz denkt binnen 2 jaar mogelijk
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum ETF Staking: Novogratz denkt binnen 2 jaar mogelijk

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Mike Novogratz van Galaxy Digital beweerde dat staking voor Amerikaanse spot Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s uiteindelijk zal plaatsvinden ondanks het huidige standpunt van de SEC.

In een interview tijdens Consensus 2024 benadrukte Novogratz dat je liever rendement hebt dan geen rendement. Toen hem werd gevraagd wanneer dit zou gebeuren met de Amerikaanse spot Ethereum ETF’s, zei Novogratz:

“Ik zou zeggen dat binnen 12-24 maanden na de introductie van de ETH ETF’s zonder staking, de regels zullen worden gewijzigd en staking zal worden toegestaan.”

Bloomberg ETF analist Eric Balchunas schatte de goedkeuring van registratiedocumenten (S-1’s) en de effectieve lancering van de spot ETH ETF producten tegen juni of juli. Als dat zo is, zou de staking acceptatie prognose van Novogratz rond midden 2025 of midden 2026 liggen.

Standpunt van de SEC over staking en de daarbij behorende risico’s

De Amerikaanse SEC heeft altijd crypto staking afgewezen. Vorig jaar schikte Kraken met de instantie voor $30 miljoen en stopte het zijn staking operatie in de VS. Daarnaast hebben potentiële Amerikaanse spot Ethereum ETF uitgevers eerdere ‘staking provisions’ uit de 19b-4-formulieren verwijderd voordat de SEC ze op 23 mei goedkeurde.

Dit gaf aan dat de ‘staking provisions’ mogelijk compliance obstakels waren voor de goedkeuringen. Bovendien zijn er zorgen dat Amerikaanse spot ETH ETF staking de centralisatierisico’s van het Ethereum netwerk zou kunnen vergroten.

Volgens een rapport van S&P Global zou ETH ETF staking zowel positieve als negatieve aspecten kunnen hebben. Aan de positieve kant merkte S&P Global op:

“De deelname van institutionele custodians zou de huidige concentratie op het gedecentraliseerde staking platform Lido kunnen verminderen.”

Ondanks dat het een deel van zijn marktaandeel in ETH staking heeft verloren, domineerde Lido nog steeds de markt met 28%, gevolgd door Coinbase met 13% en Ether.Fi met 3% als de top drie leiders. Aan de negatieve kant waarschuwde S&P Global:

“Het kan ook nieuwe concentratie risico’s introduceren, vooral als een enkele entiteit wordt gekozen om het grootste deel van de ETH in deze ETF’s te staken.”

Hongkong is een goed voorbeeld

Volgens een recent Bloomberg rapport is Hongkong van plan om de spot ETH ETF-staking goed te keuren. Hoewel er geen officiële tijdlijn voor het plan was, geloven markt waarnemers dat het de vraag naar Hongkong’s spot ETH ETF’s zou kunnen stimuleren ondanks hun lauwe debuut eind april.

Het blijft afwachten of de Amerikaanse regelgever het voorbeeld van Hongkong zal volgen en van koers zal veranderen wat betreft staking en de potentiële impact ervan op de veiligheid van het Ethereum netwerk.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu