Blockchain Stories
Crypto ETF update: Krijgt Solana de volgende crypto ETF?
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws Solana

Crypto ETF update: Krijgt Solana de volgende crypto ETF?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na het grote succes van Bitcoin ETFs en de mogelijke goedkeuring van Ethereum ETFs, is de kans groot dat andere crypto binnenkort ook als spot ETF te verkrijgen is. Crypto investeerder en oprichter van BKCM, Brian Kelly, heeft bij CNBC zijn verwachtingen uitgesproken. 

Hij verwacht dat de eerstvolgende spot ETF aan Solana toe wordt geschreven. Echter, experts geven aan dat Solana ETFs zullen stuiten op hindernissen wat betreft regelgeving. Anderen geven juist voorkeur aan Litecoin en Dogecoin als volgende spot ETF, vanwege de eenvoudigere blockchain. 

Solana als volgende spot ETF

Tijdens een live talkshow van CNBC suggereerde gast Brian Kelly dat Solana de volgende cryptocurrency zou kunnen zijn die een spot ETF in de Verenigde Staten kan veiligstellen. Echter, hij verwacht wel dat dit pas zal zijn na het besluit van de SEC over de spot Ethereum ETFs. 

X (Twitter) gebruiker Joshua Jake deelde de uitspraak van Kelly:

Kelly ziet Solana als één van de ‘grote drie tokens’, naast Bitcoin en Ethereum. Echter, andere sectoranalisten zijn het hier niet mee eens. Goedkeuring van een Solana spot ETF zal afhangen van de notering van een futuresproduct aan de CME (Chicago Mercantile Exchange) of van de totstandkoming van een duidelijk regelgevingskader vanuit het Congres. 

Momenteel zijn alleen de Bitcoin en Ethereum futures goedgekeurd, wat het erg lastig kan maken voor Solana om de volgende te zijn. 

Problemen voor Solana als de volgende ETF

Experts verwachten dat, zelfs als een Solana spot ETF goedgekeurd wordt, de classificatie van Solana door de SEC als een effect in eerdere rechtszaken voor grote problemen kan zorgen. Ondanks dat wordt het wel verwacht dat de vraag naar een Solana ETF aanzienlijk zal zijn en zelfs de mogelijkheid heeft om Bitcoin en Ethereum te overtreffen. 

Vanwege deze problemen lijkt de kans niet zo groot dat er een Solana ETF aan zit te komen. Voor de aanvragers van deze ETFs is de kans groot dat deze wordt afgewezen of er dure en lastige problemen op de weg komen. Vandaar zijn andere crypto tokens hoogstwaarschijnlijk een veiligere keuze. 

Litecoin of Dogecoin als volgende ETF

Andere experts, waaronder Adam Cochran van Chinneamhain Ventures, geloven dat Litecoin of Dogecoin de volgende kunnen zijn, vanwege een ‘makkelijker pad’ met proof-of-work mechanismen die vergelijkbaar zijn met de Bitcoin. Op X (Twitter) deelde Cochran het volgende:

Hoewel weinig uitgevers van ETFs het over een Solana ETF hebben gehad, heeft de recente lof voor Solana van Franklin Templeton tot speculatie geleid. Ook heeft Matt Hougan van Bitwise Solana de ‘cryptocurrency van 2024 genoemd’, vanwege het institutionele potentieel van de token. 

Echter, marktanalisten die verwachtten dat Solana Ethereum zou overtreffen, krijgen ongelijk. Ethereum heeft de laatste tijd enorme vooruitgang geboekt. Op 20 mei boekte de Ether een koersstijging van 19%, waardoor de token Solana in het stof achterlaat. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu