Blockchain Stories
Metaplanet is grootste stijger in Japan na toevoegen Bitcoin aan fonds
Bitcoin Nieuws

Metaplanet is grootste stijger in Japan na toevoegen Bitcoin aan fonds

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Investeringsbedrijf Metaplanet heeft een bijzondere stijging in haar aandelen meegemaakt. De aandelen van het bedrijf zijn afgelopen week met 158% omhoog geschoten, waardoor ze de grootste stijger zijn binnen de Japanse aandelen. 

Momenteel staat de waarde van een aandeel van Metaplanet op 76 Japanse yen, wat omgerekend $0,49 is. Dit is een stijging van bijna 129% in twee dagen. Deze opmerkelijk snelle groei heeft de Tokyo Stock Exchange er afgelopen week zelf toe aangezet om de handel in occasions meerdere keren stop te zetten. 

Bijzonder is dat Metaplanet met een marktkapitalisatie van bijna $1 miljard, omgerekend 14,8 miljard Japanse yen, enorme golven veroorzaakt op de financiële markt. Helemaal nu de yen problemen heeft, is dit een bijzondere vooruitgang na het opnemen van de Bitcoin in het bedrijfsfonds. 

Vergelijkbare strategie als MicroStrategy

Het succes van Metaplanet is toe te schrijven aan het opnemen van de Bitcoin. Deze strategie is vergelijkbaar met die van MicroStrategy, de grootste zakelijke houder van Bitcoin. 

Sinds de aankondiging van de Bitcoin strategie op 8 april heeft Metaplanet 117,7 Bitcoin in haar bedrijfsfonds verzameld, met een totale waarde van ongeveer $7,2 miljoen. Het bijgevolg hiervan is dat de waarde van een aandeel van het bedrijf met 389% is gestegen. 

In een verklaring van 13 mei onthulde Metaplanet dat ze van plan zijn om marktinstrumenten strategisch in te zetten om haar Bitcoin reserves te versterken. Dit lijkt sterk op de aanpak van MicroStrategy. Echter, het komt ook van een noodzaak om zich in te dekken tegen de depreciatie van de Japanse yen. 

Japan heeft dit jaar de titel verdiend voor de slechtste schuldquote van de ontwikkelde landen. Op het moment bedraagt deze 261%. Daarnaast is de Japanse yen vanaf begin 2021 met ruim 34% in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Metaplanet beschouwt haar Bitcoin strategie als een antwoord op de economische druk. 

Getokeniseerde aandelen van Metaplanet

Ondanks dat Metaplanet aandelen alleen beschikbaar zijn op de Tokyo Stock Exchange, wat het lastig maakt voor buitenlandse investeerders om te investeren, zijn ze van plan om de aandelen te tokeniseren. Dit willen ze doen op Bitcoin Layer-2 Network Liquid. 

Zakelijke Bitcoin houders beginnen voordelen te merken

Grote zakelijke Bitcoin houders, waaronder Metaplanet en MicroStrategy hebben hun winsten zien stijgen door Bitcoin vast te houden. Volgens gegevens van Saylortracker heeft MicroStrategy inmiddels een enorme positie aangehouden bij de huidge marktprijzen, waardoor ze een totale waardering van meer dan $12,57 miljard hebben gekregen. 

Het bedrijf heeft enorme ongerealiseerde winsten van bijna $6,5 miljard op papier, wat een rendement van bijna 104% weerspiegelt. Ook Metaplanet is op het moment aan het genieten van enorme stijgingen door Bitcoin vast te houden. Zakelijk gezien is het dus een slimme keuze om een deel van de holdings uit Bitcoin te laten bestaan. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu