Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Metaplanet vergroot BTC holdings met 19.87 BTC: Het effect op de markt

Japans Web3-bedrijf Metaplanet vergroot haar BTC holdings met 19.87 BTC. Dit is een belangrijke stap voor de gehele crypto markt, aangezien het een groeiende trend laat zien van institutionele adoptie van crypto. 

Metaplanet en de Bitcoin

Metaplanet heeft onlangs aangekondigd op X (Twitter) dat ze extra Bitcoin hebben gekocht ter waarde van $1,25 miljoen. Deze stap is een vervolg op de recente overname van digitale activa van eind vorige maand. 

Een paar weken geleden maakte Metaplanet bekend dat ze ongeveer $6,25 miljoen aan Bitcoin hadden verworven. Ondanks dat deze aankoop veel lager is dan de vorige, laat het een belangrijke stap in de richting van adoptie van digitale activa (crypto) zien. 

Volgens de post op haar X (Twitter) pagina kocht Metaplanet 19.87 BTC tegen een gemiddelde prijs van 10.065.548 yen per Bitcoin. In totaal komt dit neer op zo’n 200 miljoen yen. Het bericht luidde als volgt:

In de zogenaamde ‘Progress of Disclosure’ van het bedrijf staat dat het totale Bitcoin bezit van het bedrijf op het moment zo’n 117.7 BTC bedraagt. De investeringsstrategie laat zien dat het Japanse bedrijf in de groei en kwaliteiten van de Bitcoin vertrouwd op de lange termijn. 

Belangrijkste holding activa

Begin april kondigde Metaplanet aan dat ze de Bitcoin als de belangrijkste holding activa omarmen. Het bericht op X (Twitter) luidde als volgt: 

Dit weergeeft het doel van het bedrijf om rekening te houden met trends en innovatie op financieel vlak te omarmen. Daarnaast positioneert dit het bedrijf ook als leider in een digitaal financieel tijdperk. 

Institutionele investeringen en het effect op de Bitcoin

Institutionele investeringen hebben een belangrijke invloed op de Bitcoin. Nadat Metaplanet de eerste Bitcoin aankoop van $6,56 miljoen had aangekondigd, was er een direct effect te zien op de koers van de aandelen van het bedrijf. De koers steeg in 48 uur met 90% na de aankondiging. 

Momenteel geniet de koers ook van een stijging door de aankondiging. Zo is de prijs in 24 uur met ruim 3% gestegen. Dit weerspiegelt de positieve impact van de invloed van crypto op de traditionele financiële markt. 

Nu de waarde van de Metaplanet aandelen stijgt, heeft ook de Bitcoin een stijging gezien na een lange tijd dalingen. Ondanks dat de bulls nog hopen voor een groot herstel, is de koers van de Bitcoin al licht aan het herstellen. 

Hoe dan ook, de verschuiving van Metaplanet naar de Bitcoin, is een belangrijke stap voor de crypto markt. Het signaleert een trend van institutionele adoptie van crypto. Naarmate meer Web3 bedrijven investeren in Bitcoin, wordt de betrouwbaarheid als waardeopslag en bescherming tegen inflatie verhoogd. Dit zal op lange termijn ook een positieve invloed hebben op de koers van de Bitcoin. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bitcoin wallets op het laagste punt in 4 jaar

Timo Bruinsel

Is de PEPE koers in gevaar? Dit staat de memecoin deze week te wachten

Timo Bruinsel

Dogwifhat daalt, maar whale investeert! Wat is de volgende stap?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer