Blockchain Stories
Donald Trump zou volgens experts de grootste prijsstimulator voor Bitcoin kunnen zijn
Bitcoin Nieuws

Donald Trump zou volgens experts de grootste prijsstimulator voor Bitcoin kunnen zijn

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De houding van voormalig president Trump ten opzichte van Bitcoin en cryptocurrencies is opmerkelijk te noemen. Dit is vooral omdat hij eerder kritisch was over digitale valuta’s. 

Crypto fanaten en investeerders zijn van mening dat de uitspraken van voormalig president Trump mogelijk invloed kan hebben op de markt, vooral met het oog op de aanstaande Amerikaanse verkiezingen. De reactie van de analist MacroScope op de opmerkingen van Trump onderstreept het belang van zijn steun voor crypto.

De analist had het volgende te zeggen over de uitspraken van Trump:

Tegenwoordig heb je waarschijnlijk de video gezien van Trump’s krachtige en naar mijn mening verbazingwekkende pro crypto opmerkingen.

Trump’s steun voor de Bitcoin

MacroScope benadrukt het potentieel van Trump’s steun voor cryptocurrencies om een significante impact te hebben op de markt. Volgens hem is dit belangrijk omdat een positieve verandering in het beleid vanuit Washington, D.C, met betrekking tot cryptocurrencies nog niet verwerkt is in de huidige marktprijzen. 

Volgens MacroScope zullen de ontwikkelingen rondom Trump’s houding ten opzichte van cryptocurrencies van groot belang zijn voor investeerders en marktwaarnemers in de komende maanden. Politieke steun kan namelijk een impact hebben op de crypto markt, vooral als ze wijzen op veranderingen in regelgevend beleid. 

Dit onderstreept de nauwe relatie tussen politiek en financiële markten en benadrukt het belang van het volgen van politieke ontwikkelingen voor investeerders en handelaren.

Trump’s steun voor cryptocurrencies om vergelijkbare marktbewegingen te veroorzaken werd door de analist vergeleken met die bij de introductie van spot Bitcoin ETF’s. Verder geeft hij aan dat de markt mogelijk niet volledig heeft ingecalculeerd hoe de steun van een invloedrijke figuur als Trump de cryptomarkt kan beïnvloeden. 

Volgens de analist staat Trump bekend om beloftes te doen om steun te winnen, zelfs als die beloftes mogelijk niet volledig worden nagekomen. In dit kader merkte MacroScope het volgende op: “Ja, hij zal alles beloven voor een applaus van de menigte”.

Dit is dus zeker een signaal om kritisch te blijven ten opzichte van politieke retoriek en om de werkelijke acties en beleidsveranderingen te blijven volgen. 

De loyaliteit van Trump

Het is wel belangrijk om op te merken dat Trump wel eerder geneigd is om zich bewust te zijn van de publieke perceptie en de druk om te handelen in overeenstemming met zijn beloftes. Dit is zelfs als dit alleen maar een schijn van nakoming van die beloftes inhoudt. Trump zal zijn steun voor Bitcoin en cryptocurrencies blijven voortzetten om zijn populariteit te behouden. Het maakt hem dan niet zoveel uit als zijn acties niet noodzakelijkerwijs resulteren in concrete beleidswijzigingen.

Wat ook cruciaal is, is dat de richting van het cryptobeleid in de Verenigde Staten niet alleen afhangt van politieke figuren, maar ook van de benoeming van sleutelfiguren bij belangrijke financiële instellingen zoals de Federal Reserve. Zo heeft voormalig Fed-gouverneur Kevin Warsh, die wordt beschouwd als een mogelijke opvolger van Jerome Powell, zich positief uitgelaten over de Bitcoin. 

Warsh heeft eerder zijn waardering uitgesproken voor de veerkracht van Bitcoin. Dit geeft aan dat hij een meer open houding heeft ten opzichte van cryptocurrencies in vergelijking met sommige traditionele financiële beleidsmakers. Een eventuele benoeming van Warsh als leider van de Federal Reserve zou een positieve invloed kunnen hebben op de cryptomarkt

Eerdere uitspraken

Julian Fahrer, mede-oprichter en CEO van Apollo, heeft onlangs een genuanceerde analyse gemaakt van de relatie van Donald Trump met Bitcoin en crypto. Fahrer stond in zijn analyse stil bij  de publieke uitspraken als de feitelijke acties van Donald Trump met betrekking tot cryptocurrency. 

Fahrer verwijst naar publieke uitspraken van Trump tijdens zijn presidentschap in 2019, waarin hij zich kritisch uitliet over cryptocurrencies, vooral in reactie op de plannen van Meta (voorheen Facebook) om de Libra stablecoin te lanceren. Destijds zou Trump het volgende hebben gezegd:

Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd is op lucht. Ongereguleerde Crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten.

Julian Fahrer

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu