Blockchain Stories
Binance en KuCoin hervatten diensten in India
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance en KuCoin hervatten diensten in India

Binance en KuCoin zijn twee grote spelers als het gaat om crypto exchanges. Beide hebben zich succesvol geregistreerd bij de Financial Intelligence Unit van India (FIU-IND). Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de cryptomarkt in India.

Waar voorheen onzekerheden en verboden heersten, kunnen ze zich nu voorbereiden op de Indiase markt.

Terug in actie

KuCoin heeft zijn activiteiten in India voortgezet door een boete te betalen van $41.000. Dit maakte KuCoin de eerste exchange die alle boetes heeft betaald en die zaken doet onder de nieuwe wetgeving.

Binance is momenteel nog bezig met het afronden van boetes die nog betaald moeten worden. Er heerst momenteel nog discussie over de hoogte van de boete, maar de verwachting is dat deze rond de $2 miljoen zal liggen.

Vivek Aggarwal, hoofd van de FIU-IND, benadrukte het belang van registraties van transacties. Hij gaf aan dat door juiste registratie de geloofwaardigheid van de cryptomarkt verhoogd zal worden. Hij zei:

De registraties dienen om de Indiase economie te beschermen. Als een bedrijf is afgeschermd van misbruik voor financiële criminaliteit, dan heeft het automatisch, zo niet legitimiteit, dan tenminste iets meer geloofwaardigheid in het systeem.

Vivek Aggarwal

Overheidsmijlpalen en naleving

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, was de weg naar regulatie uitdagend. Binance en KuCoin waren, samen met negen andere, verbannen van transacties in India wegens beschuldigingen van illegale operaties zoals dat ook was in andere landen.

Nu Binance en KuCoin weer de markt mogen betreden en een goedkeuring hebben, denkt men dat er meer gereguleerde cryptoactiviteiten zullen worden toegestaan in India.

De impact op de cryptomarkt

De herintrede van Binance en KuCoin op de Indiase markt zal naar verwachting de handelsdynamiek voorzien van een positief sentiment. Voorheen hadden strenge cryptobelastingen en een algemene marktdaling Indiase handelaren naar internationale beurzen geduwd. Met regelgevende verduidelijkingen op hun plaats, is er een potentieel voor handelsvolumes om terug te keren naar binnenlandse platformen.

Bovendien benadrukt de actieve betrokkenheid van de Indiase overheid bij het zetten van een wereldwijde standaard voor cryptobeleid tijdens haar G20-voorzitterschap in 2023 haar toewijding om een belangrijke rol te spelen in internationale crypto-reguleringen. 

Opvallend is dat wereldwijde beurzen zoals Binance en Kraken belangrijke spelers zijn voor Indiase crypto gebruikers, ondanks de afwezigheid van anderen zoals Coinbase. 

De verwachting voor toekomstige groei is nog optimistischer, met projecties die de markt zien opzwellen naar $343,5 miljoen in 2024 en stijgen naar $467,2 miljoen in 2028, aangedreven door een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage van 54,11% van 2024 tot 2032.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer