Blockchain Stories
Deutsche Bank geeft grote waarschuwing af voor stablecoins
Altcoin Nieuws

Deutsche Bank geeft grote waarschuwing af voor stablecoins

De Deutsche Bank geeft een grote waarschuwing af voor Stablecoins. Deze waarschuwing komt op het moment dat Stablecoins ongekende groei doormaken. Als één van de grootste en meest invloedrijke banken van de wereld is een waarschuwing de Deutsche Bank niet over het hoofd te zien. 

De waarschuwing benadrukt potentiële risico’s die verbonden zijn aan deze vorm van crypto. Op X (Twitter) deelt Bloomberg de bevindingen van de Deutsche Bank:

Wat zijn Stablecoins?

Stablecoins zijn een belangrijk onderdeel van de crypto markt. Het zijn crypto tokens die vastgezet worden aan een andere valuta, meestal een fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar. De afgelopen jaren zijn deze enorm populair geworden. 

De laatste tijd is er een nieuwe soort stablecoin bij gekomen, de algoritmische stablecoin. Deze stablecoins gebruiken algoritmes om een stabiele prijs te behouden, ten opzichte van de traditionele activa. 

Algoritmische stablecoins beloven stabiel te blijven, terwijl andere crypto volatiel blijft. Voor veel gebruikers kan dit een reden zijn om de munten te gebruiken voor DeFi toepassingen. 

Het rapport van de Deutsche Bank

Uit een recent rapport van de Deutsche Bank blijkt echter dat er ook een keerzijde is voor stablecoins. Zo heeft de Deutsche Bank met klem een waarschuwing uitgebracht over stablecoins, waaronder de veelgebruikte Tether. 

Uit het rapport, waarbij vanaf het jaar 1800 334 valutakoppelingen werden onderzocht, blijkt dat slechts 14% van deze koppelingen het heeft overleefd. Volgens de Deutsche Bank is dit ook toe te passen op de wereld van de stablecoins. 

Analisten van de Deutsche Bank Research zijn van mening dat het merendeel van deze vastgezette crypto los zal komen te staan. Zo geven ze aan:

“Sommige zullen misschien overleven, hoewel de meeste waarschijnlijk zullen falen.”

Slechte ervaringen met algoritmische stablecoins

Er zijn al wat slechte ervaringen met algoritmische stablecoins. Zo zijn de TerraUSD van Terraform Lab en zustertoken Luna twee jaar geleden compleet ingestort. Dit zorgde ervoor dat er ruim $40 miljard aan crypto weg is gevaagd. 

Volgens onderzoekers van de Deutsche Bank bleven de weinige overlevende gekoppelde valuta staan vanwege geloofwaardigheid en ondersteuning in reserves. Daarnaast functioneerden ze in zorgvuldig gecontroleerde instellingen. Volgens de analisten mist dit bij de meeste grote stablecoins. 

De waarschuwing van de Deutsche Bank komt precies op een moment dat stablecoins enorm aan het groeien zijn en veel gebruikt worden. Zo is de totale marktkapitalisatie van de stablecoins ongekend. 

Tether vindt het rapport onduidelijk

Tether, de eerste en grootste stablecoin, is het niet eens met de bevindingen van de Deutsche Bank. In een reactie geven ze aan dat het onderzoek ‘onduidelijk’ is en ‘onvoldoende bewijsmateriaal aantoont’. 

Deze onderzoeken kunnen een heftig effect hebben op de crypto markt. Helemaal als het gaat om stablecoins, die een groot onderdeel van de marktkapitalisatie omvatten, kan het negatief zijn voor de markt. Gelukkig is het nog niet duidelijk of de bevindingen van de Deutsche Bank ook uit gaan komen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer