Blockchain Stories
Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers
Altcoin Memecoin Nieuws

Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers

Stablecoins worden steeds populairder als gedecentraliseerde financiën. Het resultaat hiervan zien we terug op het aantal adressen waarop ze voorkomen. Volgens de data van RWA.XYZ is het aantal adressen die stablecoins alleen dit jaar al gestegen met 15%. Deze stijging heeft geleid tot de huidige recordhoogte van 93,6 miljoen adressen. 

Wat zijn stablecoins?

Stablecoins zijn digitale activa die gekoppeld zijn aan externe referentiepunten, zoals de dollar. Stablecoins kunnen in drie categorieën onderverdeeld worden: fiat-based, crypto-based en algoritmische stablecoins. 

Van alle stablecoins is de Tether (USDT) de grootste van allemaal. Zo’n 80% van alle adressen die Stablecoin gebruiken, bevatten Tether. Hierna komen Circle (USDC) en Binance USD (BUSD). Op het moment van schrijven zijn er 35 stablecoins actief op de markt. 

De totale marktkapitalisatie van de stablecoins is ook niet niks, want ze zijn samen goed voor $ 157 miljard. De Tether is hierbij het grootste met een kapitalisatie ter waarde van $ 114,07 miljard. 

Meer handel met stablecoins

Naast dat het aantal adressen met stablecoins omhoog is gegaan, zijn er ook steeds meer adressen actief bezig met handelen in stablecoins. In maart waren er ruim 26 miljoen actieve adressen. Dit record geeft aan dat er ook een aanzienlijke hoeveelheid particuliere beleggers deelnemen aan handel in stablecoins. 

Al maandenlang is de hoeveelheid gebruikers van stablecoins aan het stijgen. Zelfs in de bearmarkt van 2022 bleef het gebruik van stablecoins gestaag stijgen. 

Volgens analisten betekent dit voornamelijk dat de belangstelling voor crypto die meer stabiliteit vertoont toeneemt. Daarnaast helpt de toenemende hoeveelheid gebruiksscenario’s voor stablecoins hier ook bij. Bij transacties wordt de stabiliteit van de stablecoins ook flink gewaardeerd. 

Stablecoins in verschillende economieën

Stablecoins worden op verschillende manieren benut, afhankelijk van de staat waarin de economie van een geografische locatie zich bevindt.

Landen die last hebben van inflatie maken ook steeds vaker gebruik van stablecoins. Een land als Zimbabwe heeft bijvoorbeeld met grote inflatie te maken. Steeds meer mensen gebruiken daar stablecoins voor betalingen, transacties en waardeopslag. Hierdoor blijft de waarde van geld gelijk. 

In landen met een stabielere economie worden stablecoins vooral gebruikt voor het makkelijker maken van crypto-aankopen. Investeren in bepaalde memecoins wordt hierdoor bijvoorbeeld een stuk makkelijker. 

Goed nieuws voor de crypto markt

Voor de gehele crypto markt is het goed nieuws dat stablecoins de laatste tijd zoveel aan het stijgen zijn. De stijgingen in het aantal gebruikers, duidt ook aan dat de markt aan het groeien is. De gehele crypto markt heeft er dus een voordeel aan. 

Helemaal nu stablecoins steeds vaker gebruikt kunnen worden als handelspaar met andere crypto, blijft de markt groeien. De kleinere cryptocurrencies hebben hier een enorm voordeel aan. 

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer