Blockchain Stories
BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens
Altcoin Binance Coin Nieuws

BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens

De BNB Foundation laat vandaag weten dat de 27e token burn van BNB tokens op de BNB Chain met succes is voltooid. Dit is een belangrijk moment voor BNB investeerders, aangezien het vernietigen van BNB invloed kan hebben op de prijs en het aantal tokens in circulatie verlaagd.

In de meest recente token burn zijn er 1.944.452,51 BNB tokens vernietigd, met een geschatte waarde van ongeveer $1,17 miljard op het moment van vernietiging. Dit is maar liefst 1,30% van alle tokens in circulatie.

De transactie van deze token burn kan hier bekeken worden. Het is belangrijk op te merken dat er deze keer geen tokens zijn verbrand via het Pioneer Burn Program.

Wat is de BNB Token Burn?

Voor degenen die nieuw zijn in de cryptowereld, BNB is de cryptocurrency die het BNB Chain ecosysteem aandrijft. Het functioneert als de native coin van de BNB Smart Chain (BSC), de opBNB L2s, en de BNB Greenfield blockchain.

BNB dient ook als een governance token en stelt houders in staat om transacties uit te voeren met projecten die op deze ketens zijn gebouwd. Ook krijg je met BNB korting op de handelskosten en kan je nieuwe tokens farmen via de Launchpool.

Auto Burn mechanisme van BNB

Bij de lancering in 2017 heeft BNB besloten om 100 miljoen BNB (de helft van de totale voorraad) uit circulatie te halen door middel van een vernietigingsproces (een token burn). Dit wordt elk kwartaal automatisch berekend met de Auto-Burn-formule en zorgt ervoor dat er uiteindelijk slechts 100 miljoen BNB in omloop blijven.

De Auto-Burn van BNB biedt een controleerbaar en objectief proces dat elk kwartaal wordt bekendgemaakt. Dit mechanisme is onafhankelijk van Binance. Daarnaast blijft de BNB Chain een deel van de fees van de BNB Chain vernietigen via het Real-Time-Burn mechanisme.

In tegenstelling tot eerdere vernietigingen, vond de vernietiging dit kwartaal direct plaats op de BNB Smart Chain (BSC) vanwege de aankomende BNB Chain Fusion.

Het overeenkomstige BNB bedrag werd verstuurd naar het zogeheten “blackhole” adres: 0x000000000000000000000000000000000000dEaD.

Het Pioneer Burn programma

Het Pioneer Burn Program verwijdert permanent een hoeveelheid BNB uit de omloop die gelijk is aan de aantoonbaar verloren fondsen door in aanmerking komende BNB Chain gebruikers. Dit aantal wordt vervolgens meegerekend in het totale cijfer voor de kwartaalvernietiging.

Sinds de introductie van BEP95 is ongeveer 210K BNB vernietigd met dit mechanisme. Dit kwartaal was het dus 0.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer