Blockchain Stories
Sinds de lancering vormen Runes 68% van alle Bitcoin-transacties 
Bitcoin Memecoin Nieuws

Sinds de lancering vormen Runes 68% van alle Bitcoin-transacties 

Runes is een nieuwe token standaard op de Bitcoin-blockchain. Het heeft meer dan twee derde van de transacties op Bitcoin uitgemaakt sinds het werd gelanceerd na het halving evenement van het netwerk op 20 april.

Een groot getal 

Meer dan 2,38 miljoen Runes-transacties zijn verwerkt. Dat is goed voor 68% van alle Bitcoin-transacties sinds de lancering op 20 april. Dit volgens een Dune Analytics-dashboard gedeeld door blockchain-onderzoeksbedrijf Crypto Koryo.

Runes beleefde zijn grootste dag op 23 april met meer dan 750.000 transacties, hoewel het aantal transacties de volgende dag meer dan halveerde tot 312.000 transacties.

Veel van de initiële vraag bij blok 840.000 kwam van memecoin– en niet-vervangbare token enthousiastelingen. Ze concurreerden om ‘zeldzame satoshis’ in te schrijven en te etsen via het Runes-protocol.

Als gevolg hiervan droegen Runes-transacties bij aan bijna 70% van de kosten die miners op de dag van de halving ontvingen. 

Sindsdien is het dagelijkse percentage tussen de 33% en 69% geschommeld.

Deskundigen in de industrie zijn het echter oneens over of Runes een blijvende bron van inkomsten voor Bitcoin miners zullen zijn.

Er is al een verschil tussen het aantal Rune-transacties en de kosten die miners met Runes verdienen.

Het nieuwe protocol is bedacht door Casey Rodarmor, de bedenker van Ordinals. Het wordt gepromoot als een betere manier om nieuwe munten op het Bitcoin-netwerk te maken. Al helemaal in vergelijking met de BRC-20-tokenstandaard. 

Deze laatste is een methode om Bitcoin-gebaseerde munten te maken.

Niet alleen maar positief 

Naast het feit dat de nieuwigheid van Runes een factor is in de toename van de activiteit, droeg ook de race bij om een van de eersten te zijn die de eerste serie Runes graveert. 

Deze worden verondersteld een hogere prijs op te brengen vanwege hun zeldzaamheid en leeftijd.

Niet iedereen is echter blij met de hoeveelheid ruimte die in de afgelopen dagen door Runes-transacties is ingenomen.

Onder de critici bevindt zich Nikita Zhavoronkov. 

Ze is hoofdontwikkelaar bij de blockchain-zoekmachine Blockchair en gelooft dat Bitcoin “volledig is gestopt” met het worden van een peer-to-peer elektronisch geldsysteem . Eigenlijk zoals de pseudonieme maker, Satoshi Nakamoto, oorspronkelijk voor ogen had.

De meningen zijn dus verdeeld, maar Runes blijft het goed doen. Ze zullen er niet wakker van liggen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer