Blockchain Stories
Bitcoin miners onder water nu productiekosten stijgen na de halving
Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners onder water nu productiekosten stijgen na de halving

Sinds de recente Bitcoin halving zijn de productiekosten van BTC naar recordhoogtes gestegen. Miners staan nu voor de uitdaging om de helft minder beloningen te ontvangen voor dezelfde hoeveelheid energie die ze verbruiken.

De Bitcoin prijs moet stijgen naar de productiekosten voor miners om winstgevend te blijven.

Volgens Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, zijn de elektriciteitskosten voor het minen van 1 BTC opgelopen tot $77,400 per stuk. En dit is enkel de elektriciteit zonder de vaste productiekosten.

Op dit moment betekent dit dat een miner $10.000 meer moet uitgeven aan elektriciteit dan de huidige marktwaarde van een Bitcoin. De huidige Bitcoin koers is ongeveer $67.000.

Ook geeft Edwards in de afbeelding aan dat de totale productiekosten nu op maar liefst $128.989 per Bitcoin liggen, wat neerkomt op een verlies van meer dan $50.000 per BTC.

Bitcoin handelt met korting

Volgens Edwards handelt Bitcoin nu met een flinke korting en kunnen de volgende drie dingen gebeuren:

  1. De prijs stijgt tot recordhoogten
  2. Ongeveer 15% van de miners stoppen, waardoor de difficulty daalt
  3. Transactiekosten stijgen

Volgens hem wordt het een combinatie van deze drie zaken. Tijdens de halving stegen de Bitcoin transactiekosten naar boven de $100, gisteren daalde dit naar zo’n $11. Vandaag zijn de kosten weer gestegen naar zo’n $24.

De huidige situatie in de Bitcoin mining industrie kan leiden tot problemen als de Bitcoin prijs niet stijgt boven de geschatte productiekosten, die nu op een historisch hoog niveau staan.

Als de productiekosten hoger dan de mining opbrengsten blijven dan zullen sommige miners moeten stoppen. Dit zou kunnen leiden tot een verdere centralisatie van het Bitcoin netwerk, hetgeen we niet willen en een risico voor Bitcoin vormt.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer