Blockchain Stories
Bitcoin koers stijgt na halving. Wat is er precies aan de hand?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt na halving. Wat is er precies aan de hand?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De halving is net geweest en Bitcoin zit inmiddels alweer in een opwaartste beweging.

Heeft dit met het halving narratief te maken? Of speelt er heel wat anders?

Bitcoin steeg direct na de halving

De Bitcoin halving is een langverwachte en belangrijke momentopname voor de cryptomarkt.

Tijdens deze halving zakten de blockrewards van de miners van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, waardoor de dagelijkse rewards voor het minen van Bitcoin werden gehalveerd.

Deze gebeurtenis heeft een directe impact op de omloop van Bitcoin, dit komt natuurlijk omdat de snelheid waarmee nieuwe munten worden gemined afneemt, hierdoor creëer je meer schaarste en dit kan vanzelf zorgen in een prijsstijging van Bitcoin (ervan uitgaande dat de vraag stijgt of op hetzelfde niveau blijft).

Historisch gezien had de halving altijd gezorgd voor flinke prijsstijgingen voor Bitcoin en daarmee ook de rest van de markt. Dit wordt deze keer ook weer verwacht voor een hele grote groep investeerders.

BTC was ongeveer $63.500 waard op het moment dat halvering had plaatsgevonden, na de halving is de waarde met ongeveer 5% gestegen tot maar liefst $66.000 (op het moment van schrijven op 22 april). Momenteel schommelt de waarde rond de $66.621.

Bitcoin moet de 69k breken om een breakout tot stand te krijgen

Ondanks de positieve opwaartse prijsactie van dit afgelopen weekend, is het voor nu nog te vroeg om het einde van de korte marktcorrectie aan te kondigen. Op dit moment is het logisch dat er veel volatiliteit in de markt is, dit gaf Jag Kooner aan, het hoofd van derivatives bij Bitfinex. Hij vertelde hier het volgende over:

Hoewel we op dit moment op de lagere tijdframe zijn uitgebroken naar boven, is het belangrijk om te onthouden dat na de grote hoeveelheid liquidaties van meer dan $ 2 miljard die in de afgelopen 2 dagen zijn uitgestopt, de open interest van de markt aanzienlijk lager is dan een paar weken geleden. Dit betekent dat minder spot-orders zijn en dat het daarmee makkelijker is voor kleinere orders om de markt te bewegen.

Jag Kooner

Kooner gaf aan dat hij vrij optimistisch is over de prijsactie van Bitcoin op de korte termijn, maar waarschuwt wel voor nog een mogelijke liquidatie ronde als meer leverage traders weer de markt in komen.

Om op dit moment verder omhoog te stijgen met de markt, moet Bitcoin volgens Haralampiev van Nexo eerst de $69.000 passeren:

Belangrijke niveaus om het bullish sentiment en de prijsbeweging te bevestigen liggen in de $69.000 – $70.000 prijszone. Uiteindelijk zou prijsactie boven deze niveaus kunnen leiden tot een poging van BTC om uit te breken naar een nieuwe all-time high, zeker als het huidige marktsentiment blijft en er meer posities worden gekocht in de markt.

Haralampiev

Bitcoin heeft op dit moment een weerstand bij de $67.000 en ongeveer $553 miljoen aan cumulatieve short-leveraged posities op alle exchanges.

Een prijsbeweging boven de $ 69.000 zou meer dan $ 1,12 miljard aan short-leveraged posities kunnen liquideren volgens gegevens van Cryptoquant.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu