Blockchain Stories
X Payments stap verder als volledig financieel ecosysteem
Nieuws

X Payments stap verder als volledig financieel ecosysteem

X Payments staat op het punt om een echt financieel alles-in-één platform te worden. Volgens de hoofdverantwoordelijke voor de ontwikkelingen van X Payments zullen gebruikers niet alleen geld kunnen versturen naar anderen en aankopen kunnen doen in winkels, maar ook rente kunnen verdienen in hun accounts.

Christopher Stanley, de Chief Information Security Officer van X, zei op X dat de betalingsmogelijkheden van de app verder zullen gaan dan alleen kleine transacties. Gebruikers kunnen een ingebouwde portemonnee (X Wallet) verwachten die niet alleen betalingen naar andere X-gebruikers mogelijk maakt, maar ook de deur opent naar het verdienen van rente en het doen van alledaagse aankopen.

Stanley benadrukte dat het uiteindelijke doel is om een volledig functionerend financieel ecosysteem te creëren binnen X, waarbij gebruikers geen enkele reden zouden moeten hebben om geld uit het systeem te halen.

Als je ooit de behoefte voelt om geld uit ons systeem te halen, dan hebben we gefaald. Je zou alles moeten kunnen doen wat je nodig hebt op ons platform.

Christopher Stanley

X verkrijgt licenties voor geldovermakingen

Dit reageerde Stanley op Alex Finn, die meldde dat X in meer dan de helft van alle staten in de Verenigde Staten een geldtransmissievergunning heeft verkregen.

Ondanks dat de betalingsfuncties in het begin alleen fiatvaluta zullen ondersteunen, heeft Elon Musk aangegeven dat de betalingssystemen van het platform zo worden ontworpen dat er in de toekomst ook crypto functionaliteiten kunnen worden toegevoegd. Op dit moment zijn er ook geen licenties om digitale valuta’s te mogen aanbieden.

Helaas heeft zowel Musk als Stanley niets laten weten over de mogelijke crypto integratie en blijft dit toekomstmuziek. Ook Dogecoin, de favoriete coin van Elon Musk, reageerde niet op het nieuws en handelt zo’n 2% lager dan gisteren.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer