Blockchain Stories
Image default
Altcoin Cryptobeurs Nieuws

Exchange Woo X lanceert eerste T-Bill token voor particuliere beleggers

De crypto exchange Woo X lanceert een tokenized versie van de United States Treasury Bills, ook wel T-Bills, waarvan ze claimen dat die toegankelijk zijn voor particuliere beleggers. Dit zal betekenen dat ze het eerste platform zijn die T-Bills in tokenvorm aanbieden aan particuliere beleggers. 

Wat zijn tokenized T-Bills?

T-Bills zijn een vorm van staatsobligaties. Deze Treasury Tokens zijn tokens die regeringen uitgeven met een looptijd van maximaal 1 jaar. Het tokenizen van T-Bills zorgt ervoor dat ze opgeslagen en verhandeld kunnen worden op de blockchain

In het verleden zijn al meer tokenized T-Bills uitgebracht, zoals je op Coingecko kunt zien. Deze tokenized T-Bills zijn lastiger beschikbaar, waardoor ze nauwelijks toegankelijk zijn voor particuliere beleggers. De T-Bill tokens van Woo X zal dat moeten veranderen. 

RWA Earn Vaults van Woo X

Woo X heeft Real-World-Asset (RWA) Earn Vaults, ook wel tokenisatiekluizen, gelanceerd in samenwerking met OpenTrade en Circle. Met deze RWA Earn Vaults kunnen gebruikers rendement genereren door de Circle Stablecoin vast te houden. 

Hierover lieten ze het volgende weten in een X (Twitter) post op 22 april:

Daaronder zetten ze het volgende:

“Met de RWA Earn Vaults kunnen alle @WOO_X-gebruikers nu een stabiel, voorspelbaar rendement verdienen op hun USDC-bezit, ondersteund door Amerikaanse staatsobligaties, zonder dat ze door extra hoepels hoeven te springen.”

RWA Earn Vaults zijn alleen te gebruiken met Amerikaanse staatsobligaties (T-Bills) en bieden gebruikers een jaarlijks percentage van 4,5% tot 4,7%. 

De waarde van RWA’s

Volgens een recent rapport van CoinGecko waren RWA’s in het eerste kwartaal van 2024 het op een na meest winstgevende narratief in de crypto-wereld. CoinGecko-analist Lim Yu Qian zei:

“Het memecoin-narratief was 4,6 keer winstgevender dan het volgende best presterende crypto-narratief van tokenized real-world assets (RWA’s) en 33,3 keer winstgevender dan de Layer 2-narratieven met het laagste rendement in het eerste kwartaal van dit jaar.”

Om de groeiende institutionele belangstelling voor de RWA-sector te laten zien, lanceerde ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, op 20 maart een USD Institutional Digital Liquidity Fund met de titel ‘BUIDL’, ter waarde van ruim $298 miljoen op het moment van schrijven, volgens Etherscan.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers stijgt naar $61,500, positieve reactie op zwakke werkgelegenheidscijfers

Thanh Lanh Tran

Amerikaanse senator roept president Joe Biden op om Iran te stoppen met mining

Wanisha Balak

Moonpay en PayPal beginnen een samenwerking: Dit moet je weten!

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer