Blockchain Stories
De vierde Bitcoin halving is een feit en met succes doorgevoerd
Bitcoin Nieuws

De vierde Bitcoin halving is een feit en met succes doorgevoerd

Bitcoin heeft vandaag, 20 april 2024, zijn vierde halving ondergaan. Dit langverwachte evenement gebeurde zo rond 2 uur in de ochtend.

De Bitcoin halving vindt elke 210.000 blocks plaats en halveert de beloning van miners. Deze keer is de beloning gedaald van 6.25 naar 3.125 BTC per gemined block. Dit is een belangrijk moment voor Bitcoiners, omdat het de creatie van nieuwe Bitcoins vertraagt, wat invloed kan hebben op zowel de mining industrie als de prijs van Bitcoin.

Als we naar de historie van Bitcoin kijken, stijgt de prijs altijd na de halving, maar dit kan nog weken of zelfs maanden duren.

Bitcoin community is positief

Veel analisten en crypto enthousiastelingen hebben dan ook hoge verwachtingen van de marktprestaties van Bitcoin dit jaar. Zo zijn er voorspellingen dat Bitcoin zou kunnen stijgen tot boven de $100,000 en zelfs tot een miljoen dollar. Uiteraard zijn dit slechts voorspellingen en weet niemand wat Bitcoin in de toekomst gaat doen.

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin rond de $64,000, een stijging van 1% in de afgelopen 24 uur. Vlak na de voltooiing van de halving werden de nieuwe beloning regels direct toegepast.

De prijs deed echter niet zoveel en handelde zijwaarts.

De volgende halving vindt plaats in 2028

De halving van vandaag vond plaats bij blockhoogte 840.000 en werd automatisch toegepast. De volgende halving vindt plaats bij blockhoogte 1.050.000 (210.000 blocks later) en vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2028 plaats. Het is moeilijk om de exacte datum te voorspellen, aangezien het minen van een block niet altijd exact 10 minuten duurt.

Dit proces zal doorgaan tot ongeveer het jaar 2140, wanneer de laatste Bitcoin gemined zal worden.

Happy halving day!

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer