Blockchain Stories
Gavin Wood introduceert JAM upgrade voor Polkadot (DOT)
Altcoin Nieuws

Gavin Wood introduceert JAM upgrade voor Polkadot (DOT)

Gavin Wood, de oprichter van het Polkadot protocol, kondigde gisteren op de Token2049 cryptoconferentie in Dubai een ambitieuze upgrade voor het Polkadot (DOT) netwerk aan.

Deze upgrade, genaamd de Join-Accumulate Machine (JAM), is gedetailleerd beschreven in een nieuw gepubliceerde Gray Paper en belooft een voorruitgang voor Polkadot.

Prijzenpot van 10 miljoen DOT

Hetgeen wat direct opvalt aan de JAM Implementer’s Prize is de grote prijzenpot van 10 miljoen DOT, bedoeld om de ontwikkeling van diverse implementaties van het JAM-protocol te stimuleren. Polkadot streeft naar een meer modulaire en minimalistische opzet door de huidige relay chain te vervangen. Dit zou het netwerk niet alleen stabieler maken, maar ook flexibeler in het draaien van generieke diensten.

De JAM-upgrade ondersteunt bestaande Substrate-gebaseerde parachains, wat betekent dat ontwikkelaars Substrate (een blockchain framework) kunnen blijven gebruiken om hun blockchains te ontwikkelen en te implementeren.

Daarnaast bevat de upgrade enkele technische verbeteringen, zoals de vervanging van WebAssembly door de Polkadot Virtual Machine, gebaseerd op de RISC-V ISA, en SAFROLE, een SNARK-gebaseerd algoritme voor blockproductie.

De upgrade moet het netwerk verbeteren

Deze upgrades zijn bedoeld om de prestaties en schaalbaarheid binnen het Polkadot netwerk te optimaliseren. Met deze vernieuwingen hoopt Polkadot een stap verder te zetten naar een “echt gedecentraliseerd protocol”.

De JAM Implementer’s Prize zal samenwerken met bestaande en toekomstige financieringsinitiatieven die het ecosysteem van Polkadot ondersteunen, zoals Decentralized Futures, Grants en de on-chain treasury van Polkadot.

De prijzenpot zal worden geactiveerd wanneer JAM officieel wordt goedgekeurd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer