Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Hoelang duurt het voordat Bitcoin weer stijgt na de halving?

Vandaag is de dag van de Bitcoin halving, die vanochtend succesvol is doorgevoerd. Deze gebeurtenis heeft in het verleden vaak geleid tot een flinke prijsstijging.

De vraag die veel investeerders nu hebben is: hoe snel herstelt de prijs van Bitcoin zich na zo’n halving en wanneer gaat hij weer stijgen?

Om daar antwoord op te kunnen geven moeten we naar de geschiedenis van Bitcoin kijken.

De vorige Bitcoin halvings

In de aanloop naar de halving in 2024, zag Bitcoin een indrukwekkende stijging, waarbij het een recordhoogte van $73,700 bereikte.

Echter, ondanks deze positieve trend, zagen eerdere Bitcoin halvings zowel dalingen als stijgingen in de prijs kort na het evenement. Zo daalde de prijs in 2012 licht voordat deze binnen zes maanden van $10 naar $13 steeg.

In 2016 was de prijs voorafgaand aan de halving $660 en bereikte $1000 binnen zes maanden na het evenement aan het einde van het jaar 2016. De all-time high van bijna $20,000 werd bereikt na ongeveer 1,5 jaar.

De meest recente halving in mei 2020 toonde een nog spectaculairdere stijging. Tijdens de halving handelde Bitcoin rond de $10,000 en steeg naar ruim $30,000 aan het einde van dat jaar. Ongeveer anderhalf jaar later bereikte het een all-time high van $69,000.

Deze trends suggereren dat de prijs over het algemeen binnen enkele maanden een aanzienlijke stijging laat zien. Dit komt door het feit dat er minder nieuwe Bitcoins op de markt komen, wat de prijs omhoog drijft als de vraag gelijk blijft of toeneemt.

Ook laat de historie zien dat de nieuwe all-time high vaak bereikt wordt na 1,5 jaar na de halving.

De historie geeft geen garantie voor de toekomst

Toch is het belangrijk om op te merken dat niet elke halving dezelfde uitkomst gaat hebben. Externe factoren zoals marktsentiment, wereldwijde economische omstandigheden en veranderingen in regelgeving kunnen allemaal invloed hebben op hoe de prijs van Bitcoin zich ontwikkelt na een halving.

Dus, hoewel historische gegevens suggereren dat de prijs van Bitcoin vaak stijgt na een halving, is het belangrijk om een breed scala aan factoren in overweging te nemen voordat men investeert, gezien de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 40 USDT gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel 40 USDT. Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de 40 USDT is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20. Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Solana verkeert in ongeëvenaarde topconditie volgens ontwikkelaar

Pi Coin bereikt een waarde van $ 47 voor lanceringsdatum op Mainnet

Marijn van Leeuwen

Bitcoin en Ethereum koers stijgt na bekendmaking rentebesluit VS

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer