Blockchain Stories
Slechts 18 miljoen Amerikanen hadden of gebruikten crypto in 2023
Nieuws

Slechts 18 miljoen Amerikanen hadden of gebruikten crypto in 2023

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uit een recent onderzoek van de Federal Reserve blijkt dat het aantal Amerikanen dat cryptovaluta gebruikt of bezit, vorig jaar is gedaald tot ongeveer 18 miljoen. Dit is een aanzienlijke daling vergeleken met voorgaande jaren, wat aangeeft dat de interesse in crypto mogelijk aan het afnemen is.

Afnemende populariteit van crypto in Amerika

Volgens de jaarlijkse enquête van de Federal Reserve, genaamd de Survey of Household Economics and Decisionmaking (SHED), geeft slechts 7% van de Amerikaanse volwassenen aan in 2023 cryptovaluta te hebben gebruikt of in bezit heeft gehad. Dit percentage is gedaald van 10% in 2022 en 12% in 2021. Opvallend is dat slechts 1% van de volwassenen crypto gebruikte als betaalmiddel of om geld te versturen, een halvering ten opzichte van 2022. De meeste gebruikers kochten of hielden crypto voornamelijk als investering.

De Federal Reserve’s cijfers staan in contrast met de claims van bedrijven zoals Coinbase, die beweren dat maar liefst 52 miljoen Amerikanen cryptovaluta bezitten.

Het onderzoek laat ook interessante demografische trends zien. Mensen met een jaarlijks inkomen van $100.000 of meer zijn meer geneigd om crypto te gebruiken voor zowel investeringen als transacties. Millennials (30-44 jaar) vormen de grootste groep cryptogebruikers, gevolgd door Gen Z (18-29 jaar). Mannen zijn drie keer vaker geneigd om crypto te gebruiken dan vrouwen.

Voor degenen die crypto gebruiken voor financiële transacties, gaf bijna 30% aan dat dit was omdat de ontvanger de voorkeur gaf aan crypto. Andere veelgenoemde redenen zijn snelheid, privacy en lagere kosten. Gebrek aan vertrouwen in banken werd minder vaak genoemd.

Nog steeds interesse in bepaalde groepen

Het onderzoek werd in oktober 2023 uitgevoerd met 11.488 deelnemers, representatief voor de 258 miljoen Amerikaanse volwassenen. De resultaten tonen aan dat het gebruik van cryptovaluta over het algemeen aan het afnemen is, hoewel bepaalde groepen en inkomensniveaus nog steeds aanzienlijke interesse in crypto tonen.

Hoewel het gebruik van cryptovaluta lijkt af te nemen, blijft het een relevant onderwerp voor veel mensen, vooral onder jongere generaties en hogere inkomensgroepen. De vraag blijft hoe deze trends zich in de toekomst zullen ontwikkelen en welke invloed dit zal hebben op de bredere acceptatie van cryptovaluta.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu