Blockchain Stories
Ongewone activiteit Bitcoin whales roept vragen op
Bitcoin Nieuws

Ongewone activiteit Bitcoin whales roept vragen op

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de afgelopen periode een bullish momentum gehad terwijl de prijzen het all time high naderden. Vervolgens zag het een terugval van 4% in de afgelopen twee dagen, wat het $69k support niveau opnieuw testte. De technische indicatoren bleven bullish.

Accumulatie en mening

De accumulatie ging door terwijl de prijzen in april en de eerste helft van mei stagneerden. Naar mijn mening bereid Bitcoin zich mogelijk voor op een 300-dagen durende bullrun. Deze momentumindicator toont aan dat het bullish sentiment de druk moet handhaven om een daling te voorkomen.

Crypto analist Axel Adler plaatste op X (voorheen Twitter) een on chain analyse die het huidige momentum van Bitcoin in de afgelopen 18 maanden benadrukte. De ‘prijs gradient oscillator’ meet hoe snel de marktkapitalisatie groeit in vergelijking met de gerealiseerde marktkapitalisatie. Tijdens de rally van 2021, toen Bitcoin zijn all time high naderde, vormde de oscillator lagere hoogtes, wat duidde op een afnemende bulltrend.

In 2024 heeft de oscillator een lagere score gevormd, namelijk 2,96. Daarom zou een beweging boven de 3 wenselijk zijn voor een bullish sentiment om herhaling van het 2021 patroon te voorkomen. Op het moment van schrijven stond de oscillator op 1,38.

“Het is slechts een kwestie van tijd” voordat Bitcoin all time highs bereikt

Analist Willy Woo merkte op dat de beschikbare Bitcoin in de afgelopen twee maanden werd opgekocht toen de prijs een echte trend miste. Dit leidde tot paniek onder verschillende holders, maar de vraag naar spot BTC was aanzienlijk.

De analist geloofde dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de prijzen hun all time high tegen de Amerikaanse dollar overtreffen. De whale ratio op exchanges zag een stijgende trend in april en mei. Dit duidt op verhoogde whale activiteit, wat abnormaal is tijdens een bullrun. 

image 64
Bron: CryptoQuant

Meestal kalmeert de whale activiteit tijdens de bullish langetermijntrend. Het nam toe zodra de top was bereikt en de prijzen begonnen te dalen. De uitstroom van exchanges, die Willy Woo eerder benadrukte, was een goed argument tegen het feit dat de top was bereikt, maar de stijgende whale activiteit kan investeerders aan het denken zetten.

De whale ratio op exchanges is echter niet definitief, en het beschikbare bewijs toont aan dat deze bullrun nog verder kan gaan.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu