Blockchain Stories
Ethereum ziet totaal $2,3 miljard aan instroom 
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum ziet totaal $2,3 miljard aan instroom 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft onlangs een mooie prijsbeweging ervaren, wat leidde tot een groot volume aan short liquidaties en een record aan instroom voor Ethereum.

Tijdens deze ontwikkelingen wordt gespeculeerd dat Ethereum zich mogelijk voorbereidt op de potentiële goedkeuring van de ETF van Ethereum.

Significante instroom naar exchanges

Als we kijken naar onze analyse, zien we dat de Ethereum instroom van CryptoQuant aantoont dat handelaren hebben gereageerd op de recente prijsstijgingen. Op 21 mei stroomden ongeveer 627.770 ETH, ter waarde van meer dan $2,3 miljard bij een prijs van ongeveer $3.789 per ETH naar exchanges. Dit was het op een na grootste instroomvolume in meer dan een jaar.

De grootste instroom vond plaats in maart, toen 648.000 ETH, ook ter waarde van ongeveer $2,3 miljard, werden overgedragen. Op het moment van schrijven had de instroom al 100.000 ETH overschreden.

image 61 9
Bron: CryptoQuant

Vanwege deze instromen is de Netflow van Ethereum de afgelopen dagen positief geweest. De Netflow gaf aan dat er meer ETH exchanges binnenkwamen dan verlieten. Op 21 mei was de Netflow ongeveer 49.000 ETH. Tijdens het schrijven stijgt de Netflow continu en is het dus zeker goed om dit in de gaten te houden.

Short liquidaties nemen toe

Een ander effect van de recente prijsstijging van Ethereum is een toename van het liquidatie volume. Volgens onze analyse van de liquidatie grafiek hebben short handelaren de afgelopen dagen aanzienlijke liquidaties ervaren. 

image 61
Bron: CryptoQuant

Op 20 mei werden ongeveer 20.558 ETH, ter waarde van meer dan $75,2 miljoen, geliquideerd, wat het op een na hoogste short liquidatievolume in meer dan een jaar markeerde. De trend zette zich voort op 21 mei, met meer dan 11.600 ETH ter waarde van ongeveer $44 miljoen die werden geliquideerd.

Voorbereidingen voor ETF goedkeuring?

Tijdens de prijsstijging van Ethereum is er groeiende speculatie over de naderende goedkeuring van een Ethereum ETF. Analisten zijn optimistisch over deze goedkeuring en sommige analisten geloven dat bedrijven zich hier al op voorbereiden. 

Volgens de CryptoQuant grafiek tonen aanzienlijke uitstromen van ETH op Coinbase op 11 en 27 maart en 18 april, met volumes van respectievelijk -134.000, -120.454, en -133.000 ETH.

image 62
Bron: CryptoQuant

Vergelijkbare uitstromingspatronen werden waargenomen op Coinbase voor de aankondiging van de goedkeuring van de Bitcoin ETF in januari, wat suggereert dat instellingen zich mogelijk ook nu positioneren voor een potentiële goedkeuring.

ETH ziet een lichte daling

Ethereum steeg tot ongeveer $3.661 na een stijging van 19% op 20 mei. Volgens onze ETH koers van de dagelijkse grafiek zette deze opwaartse trend zich voort op 21 mei, met ETH die rond $3.789 bereikte na een stijging van 3,50% waarmee een prijszone werd bereikt die voor het laatst in maart werd gezien. 

image 63
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven was de ETH koers $3.744, wat een daling van ongeveer 0,04% weerspiegelde. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu